ONTVANG DE GRATIS NIEUWSBRIEF

Recepten

☆ Herfstige chocoladefondue met een knipoog naar de Levant ☆

By Mooncake

Deze Levantijnse chocoladefondue geeft je de juiste vibes om de herfst mee in te gaan. In de gesmolten chocolade dip je kakifruit, gegrilde peer en...

In de race om Foodblogger van het jaar te worden stuitte ik op een fondueset in mijn pakket. Ook ontving ik een stuk Emmentaler-kaas maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat ik daar verre van gek op ben. De kaas schoof ik aan de kant (m’n man wist er wel raad mee) en ik besloot een over de top chocoladefondue-setting in elkaar te zetten die met name perfect is voor koude, regenachtige dagen. Ik deed boodschappen in mijn geliefde Javastraat, bij Tigris en Eufraat (geweldige naam voor een supermarkt) en creëerde de, in mijn ogen, ideale chocoladefondue. Heerlijk om een middag met een stel vrienden en vriendinnen bij elkaar te komen, een fles port open te trekken en de chocolade te laten smelten, tezamen met je geweten. Ha!

Zo maak je het:

Het recept is simpel. Smelt de chocolade au bain-marie. Doe er wat kaneel bij, wat zout misschien en een snufje kardemom voor de liefhebbers. Wat likeur kan ook.

Open een fles port, wijn of likeur en/of zet een verfrissende muntthee. Nodig leuke mensen uit waar je wat aan denkt te hebben. Zorg dat je (gedroogd) fruit, noten, koekjes (lange vingers zijn handig) e.d. hebt om in de chocolade te dippen en laat het ritueel langzaam bezit van je nemen.

Ik kocht lekkere nougat en andere Arabische (halal) snoepjes met kardemom en oranjebloesemwater en verder had ik kaki’s, granaatappel, zachte dadels, amandelen, tamarinde, gedroogde abrikoos en perzik en ik grilde een peer op de grillplaat die ook in mijn pakket zat. Ik roosterde wat gemalen kokos lichtbruin om je chocoladehap nog even in te dippen.

Voorbereidingen (deze medjoul dadels zijn echt erg goed trouwens):

chocoladefondue_mooncake

chocoladefondue_mooncake

Eindresultaat: een tafel vol heerlijkheden!

chocoladefondue_mooncake

Heerlijke hysterie:

chocoladefondue_mooncake

Perfect voor dit regenachtige, koude weekend! ♡♡♡

Ingrediënten

  • Chocolade
  • Snuf kaneel
  • Nougat
  • Syrisch snoepgoed met kardemom en oranjebloesemwater
  • Kaki
  • Peer
  • Medjoul dadels
  • Noten
  • Kokosrasp (geroosterd)
     

Bereidingstijd

10 minuten

Benodigde keukengerei

Een fondueset is handig

Overige informatie

Halal: Ja
Kosjer: Ja
Vegetarisch: Ja
Vegan: Ja