Contact & over

Over Mooncake

Heb je een vraag?

Verborgen culinaire parels, dat is waar ik, Mooncake a.k.a. Jonneke de Zeeuw, specialist in ben. Op deze website vertel ik je waar je gegeten moét hebben voor je deze planeet weer verlaat en waarom. Plekken die tot mijn grote verbazing vaak onterecht onderbelicht zijn. Met mijn artikelen en video’s bied ik kleine, bijzondere ondernemers een podium en breng ik bovendien in kaart hoe goed Nederland’s nieuwe, diverse culinaire landschap er op dit moment uitziet. In mijn werk besteed ik veel aandacht aan diversiteit en inclusie. Ook besteed ik aandacht aan bijzondere ingrediënten, recepten en bestemmingen. Veel niet-Westerse keukens maar ook bijzondere Hollandse eethuisjes passeren de revue. Om onafhankelijk te blijven, word ik niet betaald door de restauranthouders voor mijn publicaties. 

Samenwerken?

Neem contact op met Miranda van Bureau Bruinzeel via info[at]bureaubruinzeel.nl  

Foto: Sophie van Hasselt | Styling: Valerie Caroline

Neem dan via het formulier hieronder contact met me op.

  Mooncake’s missie

  MOONCAKE zet zich in om onterecht onderbelichte culinaire schatten (in de vorm van eethuisjes, restaurants, snackbars, chef- en thuiskoks, winkels, bestemmingen en ingrediënten) toegankelijk te maken door een volwaardig, onafhankelijk podium te bieden (in de vorm van unieke, waardevolle on- en offline content) met als doel mensen met verschillende achtergronden (zowel sociaal als cultureel) met elkaar te verbinden en zo een bijdrage te leveren aan een inclusievere en meer geïntegreerde samenleving.

  Over de naam Mooncake

  Toen ik 17 was, liep ik over de Amsterdamse Zeedijk en zag ik een heleboel ondefinieerbare baksels (waaronder mooncakes bleek later) in de etalage van een Chinese winkel liggen. Ik was gefascineerd maar was toen nog te verlegen om binnen te vragen wat het was. Dit  moment staat symbool voor mijn nieuwsgierigheid naar allerlei eten en dit blog gaat over al die keren dat ik wél ergens naar binnen ben gestapt om te vragen naar wat wat was.

  Mooncake’s wapenfeiten:

  In december 2020 won ik de Grote Keuringsdienst van Waarde Kerstquiz.

  Sinds 2020 maak ik onderdeel uit van de jury voor het Gouden Kookboek, georganiseerd door Stichting CPNB.

  ☆ Mooncake heeft een eigen kookboekencollectie in de Centrale Openbare Bibliotheek van Amsterdam. Een afspiegeling van de culinaire diversiteit in de hoofdstad.

  ☆ Voor RTL4 interviewde ik niemand minder dan Yotam Ottolenghi.

  ☆ Mijn Volkskrant videoserie is met meer dan 2 miljoen views de best bekeken serie op hun social media kanalen.

  Op BNR Nieuwsradio had ik een eigen culinaire rubriek in het programma van Roelof Hemmen over bijzondere lunchplekken die elke week weer een piek in de luistercijfers veroorzaakte.

  Mooncake – het bakboek is genomineerd voor de Multiculinaire kookboek van het jaar-verkiezing 2019.

  ☆ Mooncake staat in 2019 in FavorFlav’s culinaire top 100 tussen Jonnie & Thérèse Boer, Vjeze Fur en Janny van der Heijden

  ☆ In 2019 had ik 3 keer per week een kookboekenitem bij het TV-programma 5 Uur Live op RTL4.

  ☆ Voor Mooncake.nl ontving ik de Foodblogger van het Jaar award 2016-2017.

  Alle kleine ondernemers die ik op de kaart heb gezet en die kei hard aan het floreren zijn.

  Wat ik doe naast dingen opeten

  Wanneer ik niet aan het eten ben, geef ik inspiratieworkshops over (food)bloggen, authentiek ondernemen (voor kleine horecaondernemers), lezingen over de nieuwe Nederlandse eetcultuur, organiseer ik foodtours en adviseer en doceer ik. Inmiddels heb ik ontzettend veel kennis in huis over allerlei verschillende keukens en culturen en daarnaast heb ik toegang tot een bijzonder culinair netwerk. Voor boekingen en samenwerkingen kun je contact opnemen met Bureau Bruinzeel via info[at]bureaubruinzeel.nl. 

  Vraag je je af waar je moet zijn voor smeuïge serabai, knisperend knapperige b’stilla, lekkere laksa of de beste barazek? Neem dan direct contact op met mij via: Email: info[at]mooncake.nl

  Presskit & media

  Download hier de presskit van MOONCAKE