ONTVANG DE GRATIS NIEUWSBRIEF

Recepten

Algerijnse citroenlimonade – cherbet el’ limoun

By Mooncake

In deze post deel ik het recept voor Algerijnse cherbet el' limoun. Met kaneel, citroenen, oranjebloesemwater, honing en ice ice baby...

Deze limonade maakte ik op mijn verjaardag en de drank ging als een trein. Mensen konden er geen genoeg van krijgen. Overigens had ik ook een fantastische eettafel gecreëerd. Met basbousa, chebakia, Pakistani sweets, pani poori/gol gappa, briouat, tabouleh en een heerlijke harira. De harira, basbousa en briouat waren gemaakt door Chaymae van Afnan Catering en ook die waren binnen no time op…Aanrader dus, mocht je nog iets zoeken.

Verjaardagstafel

Stukje van mijn verjaardagstafel:

 width=

Terug naar de limo.

4 uur cherbet el’ limoun

Ik weet dat het hier nu herfst lijkt maar de komende week gaat de temperatuur omhoog en dan is cherbet el’ limoun perfect! Maar in de winter drink je ‘m ook gewoon als je een kick nodig hebt! In plaats van vier uur poedersoep drink je dan een ijskoud glaasje van dit:

 width=

En voor de liefhebbers en diegenen die het denken nodig te hebben: het staat je natuurlijk vrij er een scheutje limoncello bij te doen. Of wodka.

Zo maak je het: 

Snijd 2 citroenen in 8 partjes (dus 16 in totaal) en kook ze samen met de kaneelstokjes en de honing of suiker in een liter water – ongeveer 20 minuten. Laat de boel afkoelen en schenk over in een kan. Voeg het sap van de andere drie citroenen toe samen met het oranjebloesemwater en een scheut melk. Roer en proef even en voeg evt. nog wat melk of honing/suiker toe. Zet in de koelkast, het liefst een nachtje, dan wordt ie alleen maar lekkerder.

Serveer met ijsklontjes en evt munt.

 width=

Ingrediënten

  • 1 liter water
  • 5 citroenen
  • beetje melk (evt. plantaardig)
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 el oranjebloesemwater
  • 4 el honing of suiker
  • evt. verse munt
  • ice ice baby
 

Bereidingstijd

30 minuten + een nachtje laten staan

Benodigde keukengerei

Een kan

Overige informatie

Halal: Ja
Kosjer: Ja
Vegetarisch: Ja
Vegan: Ja