Restaurants

Budget eten in Den Haag: €4,50 voor vers streetfood

By Mooncake

Bij dit leuke zaakje in het centrum van Den Haag eet je voor €4,50 je buik rond met crunchy falafel in een vers brood uit eigen bakkerij...

Met enige regelmaat ervaar ik een hartverzakking wanneer ik de rekening krijg in een gemiddeld restaurant in Nederland. Toen ik op Schiphol was om via Istanbul naar Azerbeidzjan te vliegen realiseerde ik me dat Schiphol vroeger zo ongeveer de enige de plek was in dit land waar ik die hartverzakking kreeg. Inmiddels is een groot deel van Nederland prijstechnisch een Schiphol geworden. Een dertien in een dozijn lunch voor twee personen met elk 1 drankje (al dan niet met een karaf kraanwater 😂) kost al gauw €45,-.

Gelukkig zijn er ook nog plekken waar je voor rond de €10,- je buik vol eet en lekker ook. Zo was ik onlangs in Den Haag waar ik midden in het centrum een brood vers van de saj at, gevuld met falafel voor €4,50. Een bedrag waar je op sommige plekken alleen nog maar een thee voor hebt.

Budgeteten_in_Den_Haag_mooncake.nl

De crunchy falafel was sappig van binnen en veerde heel mooi terug.

Budgeteten_in_Den_Haag_mooncake.nl..

En het soepele brood wordt ook daar gemaakt op een saj dus, een hete bollen plaat.

Budgeteten_in_Den_Haag_mooncake.nl.jpg_2

En dat alles ook nog met een aardige eigenaar en leuke bediening. Ik bestelde er een schaaltje tabouleh bij €3,50 en een thee en rekende €10,- af.

Budgeteten_in_Den_Haag_mooncake.nl_

De setting is simpel en de vibes zijn hier goed.

Budgeteten_in_Den_Haag_mooncake.nl_3

Tip: ze maken hier ook verschillende soorten fatteh voor €6,75. Daar ga ik zeker nog voor terug. Als je dat gerecht niet kent, check dan deze video.

Wat eet je hier?

Crunchy falafel in huisgemaakt brood voor €4,50 en fatteh voor €6,75

Bijzonderheden

De lage prijzen i.c.m. fantastische kwaliteit

Afhalen en bezorgen

Afhalen

Overige informatie

Alcohol: Nee
Halal: Ja
Kosjer: Nee
Vegetarisch: Ja
Vegan: Ja