ONTVANG DE GRATIS NIEUWSBRIEF

Restaurants

5 dingen waar ik geen genoeg van kan krijgen in de Javastraat

By Mooncake

De Amsterdamse Javastraat is culinair gezien één van de lekkerste straten van Amsterdam. In deze post deel ik mijn favoriete eetbaarheden met jullie...

Nog steeds ben ik (bijna) elke dag dankbaar voor het feit dat ik in de Indische Buurt in Amsterdam-Oost woon. Eén groot culinair festijn en boodschappentechnisch kan ik mijn hart er helemaal ophalen. Hier lees je meer over mijn band met de buurt. Sommige dingen at ik al te vaak, waardoor ik ze even niet meer kan zien. En sommige dingen kan ik blijven eten zonder dat ze me gaan vervelen. En die heb ik even voor jullie op een rij gezet.

Dit zijn mijn favoriete boodschappen uit de Javastraat:

De kaneelnoten van Lale Kasabi

 width=

Die dingen blijven een hit. En iedereen die ze proeft, is om. Nog nooit zag ik iemand slechts één kaneelnoot eten. Dat bestaat niet. Gister at een jongen die niet van kaneel houdt zelfs meerdere kaneelnoten achter elkaar. Snap je? En een winkelier uit mijn buurt beweerde ooit stellig dat die dingen nog gezond zijn ook. Het leek mij, rationeel gezien, complete onzin maar zoals dat gebeurt bij mensen die verslaafd zijn, deed ik mijn uiterste best hem toch te geloven. En dat is gelukt. Als je wil weten welke noten je precies moet hebben (er zijn subtiele maar belangrijke verschillen nl.), en waar je moet zijn, klik dan hier.

De batata chap & avocadoshake van Tigris & Eufraat 

 width=

Tigris & Eufraat staat in mijn top 3 van favoriete supermarkten in mijn buurt. Ze importeren producten uit Syrië en Libanon en hebben heel veel bijzonders in hun assortiment. En dan hebben ze ook nog een onlangs geheel gepimpte Midden-Oosterse snack- en sapbar in de supermarkt. De batata chap is mijn favoriete aardappelkoek bij uitstek en de avocadoshake drink ik meerdere keren per week. Alles wat je moet (w)eten, lees je hier.

De Poolse chocolaatjes van Tigris & Eufraat

 width=

Naast dozen vol feestelijke koekjes uit Damascus , snoepjes met pistache en kardemom verkoopt Tigris ook de Poolse chocolaatjes waar ik verliefd op werd tijdens mijn trip naar Krakow. Meer lees je hier.

Pakistani sweets & meer bij Saeed’s Curryhouse

 width=

Zie je die kleuren van deze zoetigheden. Geweldig toch. Als ze niet zo lekker waren liet ik ze staan in mijn woonkamer als versiering. Of hing ik ze in mijn kerstboom als ik die ooit in huis zou halen. Maar er is meer te ontdekken bij Saeed. Klik hier.

De Marokkaanse koekjes van Afrah Fes

 width=

Ja, wat kan ik zeggen. Zie je die foto? Daarom. Ga, ga, gaaaa!!! Of lees eerst nog even deze post als het 02u ‘s nachts is en de boel nu dicht is. Bestel een mix van alles wat je daar in de vitrine ziet liggen. Hoe kom je er anders achter wat je favoriet is?

Oh en bonus:

De vegetarische pizza van Bakkerij Kapadokya

 width=

Bakkerijk Kapadokya bakt een hele hoop lekkere broden en snacks. Mijn favoriete lievelingsding als snack of voor bij de soep (deze soep bijvoorbeeld) is hun vegetarische pizza. Met verse spinazie, lekkere tomatensaus, geitenkaas en geraspte kaas. Echt een hit. Je kan er knoflooksaus en sambal bij krijgen maar ik zou dat gewoon niet doen. Het beste is als ze ‘m net vers aan het maken zijn en als jij ‘m dan meteen daarna opeet of binnen 10 minuten in ieder geval. Alles wat je moet weten over deze bakkerij lees je hier.

Wat eet je hier?

Vegetarische Turkse pizza, kaneelnoten, batata chap, falafel enz. enz. enz. Je kan hier dagen etend slijten.

Bijzonderheden

De culinaire schatten-dichtheid is enorm hoog in deze straat.

Afhalen en bezorgen

Afhalen

Overige informatie

Alcohol: Ja
Halal: Ja
Kosjer: Ja
Vegetarisch: Ja
Vegan: Ja