ONTVANG DE GRATIS NIEUWSBRIEF

Recepten

Recept | Syrische tamriah van Alsham Delights

By Mooncake

Lees hier hoe je Syrische tamriah maakt: onweerstaanbare dadelrotsen met een vleugje kardemom van Syrische toppatissier Abdul.

In dit artikel deel ik het recept voor Syrische tamriah van Abdul met je – de toppatissier van Alsham Delights. Onweerstaanbare dadelrotsen boordevol noten en met een vleugje kardemom.

Tamriah wordt met name in Hama en Damascus gemaakt en is een vrij recente uitvinding, toen Abdul opgroeide bestond het nog niet.

tamriah_mooncake_het_bakboek

Klik op “open informatie” bovenaan deze pagina om de ingrediënten te bekijken.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor tot 150 °C. Vet de bakvorm in. 

Doe de dadels samen met de smen en het kardamompoeder in een pan en laat op laag vuur warm worden. Snijd het Turks fruit fijn, voeg toe en meng. Breek de biscuits in grove stukken, voeg toe en meng. Schep het mengsel in de bakvorm en druk goed aan. 

Leg alle noten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat daarna afkoelen.

Doe de afgekoelde noten in een pan en voeg de suiker, het water en zout toe. Verwarm op laag vuur en meng. Leg de gesuikerde noten als laag op de koekbodem en druk goed aan. Snijd in 10 blokjes en serveer.

Laat je e-mail achter en ik stuur je fenomenale foodupdates

    We won't send you spam. Unsubscribe at any time.

    Ingrediënten

    Voor 10 personen Benodigdheden

    • boter, om in te vetten
    • 1 kilo ontpitte dadels, fijngemalen
    • 50 g smen
    • ½ tl kardamompoeder
    • 200 g Turks fruit, naturel
    • 200 g theebiscuits
    • 200 g cashewnoten
    • 200 g amandelen
    • 200 g hazelnoten
    • 100 g pistachenoten
    • 500 g kristalsuiker
    • 150 ml water
    • snufje zout
    Extra nodig
    • Bakvorm, rechthoekig
    • Bakpapier
         

    Bereidingstijd

    1 uur

    Benodigde keukengerei

    Rechtvormige bakvorm en bakpapier

    Complexiteit

    Dit kun jij aan.

    Overige informatie

    Halal: Ja
    Kosjer: Nee
    Vegetarisch: Ja
    Vegan: Nee