Recept

Deze crispy okrafrieten maken je blij

Open informatie

Met okra / bamia / lady’s fingers heb ik alleen maar goeie ervaringen. Zo at ik een keer een hele frisse salade met gegrilde okra in een piepklein tentje in de Mahne Yehuda markt in Jeruzalem. Veertig graden was het toen en die salade hield me bij de les. En de crunchy stukjes okra in dit recept zijn ook erg fijn. Maar okra is ook erg geschikt om crispy frieten mee te maken.

Laat je e-mail achter en ik stuur je fenomenale foodupdates

  We won't send you spam. Unsubscribe at any time.

  Mara Giamboi dook de keuken in en kwam terug met het recept hieronder. Vegan en al want zonder ei. Geïnspireerd door Dan Toombs van “The Curry Guy Veggie” maakte ze haar eigen versie.

  Okra_friet_mara_giamboi_1_mooncake.nl
  Foto: Mara Giamboi

  Zo maak je het: 

  Snijd de uiteinden van de okra af. Snijd elke okra in de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit. Snijd de okrastukken daarna in dunnere reepjes. 

  Maak het beslag: neem 8 eetlepels van het kikkererwtenmeel en 250 ml water, klop tot er geen klontjes meer zijn. Meng de rest van het kikkererwtenmeel met het rijstmeel en alle specerijen in een grote kom goed door elkaar. Zet apart. 

  Verhit een laag koolzaadolie van ongeveer 10 centimeter in een grote pan op hoog vuur. 

  Doop de okrafrietjes in het beslag en bestrooi ze daarna met het specerijenmengsel. Test of de olie op temperatuur is door een okrafrietje in de pan te doen. Begint het frietje meteen te sissen? Dan is de olie heet genoeg. Doe (een deel van de) okrafrietjes in de pan, zorg ervoor dat de pan niet te vol is. Bak elke portie ongeveer 3 minuten, tot ze krokant en bruin zijn. Haal de frietjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze nog met wat extra zout en serveer met bijv. yoghurtsaus of de koriandermuntchutney uit de Mooncake foodiebag!

  Okra_friet_mara_giamboi_mooncake.nl
  Foto: Mara Giamboi