ONTVANG DE GRATIS NIEUWSBRIEF

Restaurants

Deze Balinese oase mag je niet missen

By Mooncake

In dit Balinese restaurant in Amsterdam eet je ayam betutu en bebek, sappige saté lilit ikan, knapperige ikan terie en sambal matah...

Eigenlijk kan ik heel kort zijn over deze ontdekking: zorg dat je hier heen gaat, en vaak ook, en als je er bent bestel dan alles wat er die dag op het menu staat + een dessert (die zijn er van woe t/m za). Kijk, de bubu injin (zwarte kleefrijst) / kacang injo (mungbonen) met kokosmelk bijvoorbeeld, hieronder op de foto:

balinees_paon_bali_mooncake.nl

Een heel fijn dessert waar je wat mee kan.

Belangrijke mededeling voor ik verder ga 🙂 : bestel je menu hier vooraf om teleurstellingen te voorkomen. Dat kan door te Whatsappen naar dit nummer:  06 58 99 18 55 ( niet bellen ). Reserveren kan tot op de dag zelf tot 17:00u.

Verrassend, elegant & verrukkelijk Balinees

Deze plek is één van mijn beste ontdekkingen aller tijden. Ik kom hier al best een tijdje en eigenaren Dian & Steven spelen het elke keer weer klaar een verrassend, elegant en vooral verrukkelijk menu samen te stellen.

paon_bali_amsterdam_mooncake.nl4

Nog nooit ben ik hier teleurgesteld. En dat is een kunst. Er zijn niet veel plekken die het klaarspelen steeds weer even lekker te koken. Zodat je altijd blijft terugkomen.

Paon Bali bestaat sinds 2018 en het is één van de zeer weinige plekken die zich helemaal toelegt op de Balinese keuken en daar zijn ze vreselijk goed in. Dat betekent o.a. sappige saté lilit ikan (fijngemalen vissaté meestal aan een citroengrasstengel)…

balinees_eten_mooncake.nl

…fantastische samballen, altijd vers gemaakt:

balinese_food_netherlands_mooncake.nl

…en elke week weer een nieuw menu, een soort verrassingspakket eigenlijk:

paon_bali_amsterdam_mooncake.nl6

met een soepje erbij:

paon_bali_amsterdam_mooncake.nl_

Een feest om uit te pakken als je thuiskomt. Daar eten kan ook (binnen of op het terras maar nu even niet i.v.m. de lockdown) en is leuk!

paon_bali_amsterdam_mooncake.nl

Bij Paon Bali wordt de hele dag gekookt en daarna wordt het eten verkocht tot het op is. Zo min mogelijk verspilling. Dit betekent dus ook dat alles altijd vers is en dat proef je heel goed. Het is me nog nooit gelukt om iets uit de keuken van Dian & Steven niet op te eten. En al zouden ze enkel en alleen de kacang tanah goreng (gebakken pinda’s) verkopen die je hier boven rechts op de foto ziet, dan zou ik nog blijven komen.

Laat je e-mail achter en ik stuur je fenomenale foodupdates

  We won't send you spam. Unsubscribe at any time.

  De buik van de Balinese woning

  Paon betekent “keuken”, een essentieel onderdeel van elk huis in Bali. Het symboliseert de buik in traditionele Balinese woningen. Alles begint en eindigt bij paon. De gerechten bij Paon Bali worden op traditionele wijze warm gehouden:

  paon_bali_amsterdam_mooncake.nl3

  Ook gespot bij Paon bali: Ayam betutu (gestoomde/geroosterde kip met een bumbu van o.a. laos, gember, knoflook, sjalotten, chili, trassi etc. en gewikkeld in bananenblad maar er zijn regionale verschillen op Bali), bebek betutu (zelfde idee maar met eend), sambal matah (Balinese sambal met chili, sjalotten, citroengras, kaffir lime etc.) krupuk kulit ayam (krokante kipvelletjes), lawar campur (salade van jonge nangka en kousenband met geraspte kokos), jukut paye (geroerbakte sopropo aka bittermeloen aka karela).

  De wegwerpborden waarop dit alles geserveerd wordt zijn van palm, mais, bamboe en bananenblad gemaakt, wel zo fijn.

  Tussen de pinda’s en de groene groenten in zie je ikan terie:

  waar_eet_je_balinees_in_amsterdam_mooncake.nl

  Verslavend lekkere, krokante inimini ansjovisjes.

  balinees_eten_amsterdam_mooncake.nl

  Altaar:

  paon_bali_amsterdam_mooncake.nl1

  Check altijd even de website van Paon Bali voor het menu van de week maar ook voor openingstijden (eind december ’21 zijn ze bijv. gesloten i.v.m. vakantie).

  Selamat makan.

  paon_bali_amsterdam_mooncake.nl5

  Laat je e-mail achter en ik stuur je fenomenale foodupdates

   We won't send you spam. Unsubscribe at any time.

   Wat eet je hier?

   Ik zou gewoon alles opeten wat er is.

   Bijzonderheden

   Dit is één van de zeer weinige plekken die zich helemaal toelegt op de Balinese keuken.

   Afhalen en bezorgen

   Afhalen

   Overige informatie

   Alcohol: Ja
   Halal: Ja
   Kosjer: Ja
   Vegetarisch: Ja
   Vegan: Nee