Recept

Mooncake kookt: Masakan bunga pisang met Sri van Warung Barokah

Open informatie

Vandaag is het 4 oktober en dat betekent: Eet Geen Dierendag :). En daarom trakteer ik jullie op deze kookvideo waarin ik samen met Sri (van Warung Barokah) Masakan bunga pisang maak. Een Sumatraans gerecht met bananenbloesem. Dat is de bloem die onderaan een bananentros hangt die qua structuur heel goed gebruikt kan worden als vervanging voor vis. Hieronder de video en daar weer onder het recept!

Deze video maakte ik i.s.m. Fairtrade Original. Check hun website voor meer recepten met bananenbloesem.

Zo maak je het:

Vijzel de 6 rawit met een beetje zout. Dan wordt het te vijzelen oppervlak wat ruwer en daardoor vijzel je beter. Kneus de sereh, gebruik daarvoor ook je vijzel. Trek de steeltjes uit de djeruk purut blaadjes. Vijzel de kemirinoten.

Spoel de jackfruit en bananenbloesem heel goed om en zet apart. Bereid de rijst.

Voeg een flinke scheut olie toe aan je wok en laat warm worden. Voeg de fijngesneden sjalotten toe en bak een minuutje. Voeg de knoflook toe. Als de knoflook begint te ruiken voeg je de djeruk perut, de gevijzelde rawit, de sereh en de kemirinoten toe. Met wat water kun je zorgen dat alle restjes van de vijzel afkomen en die ook nog toevoegen aan je wok.

Laat je e-mail achter en ik stuur je fenomenale foodupdates

  We won't send you spam. Unsubscribe at any time.

  Voeg de jackfruit en bananenbloesem toe. Wok, wok, wok. Voeg de kokosmelk toe. Voeg de kunyit aka kurkuma toe en het bouillonpoeder. Zorg dat het gerecht echt geel wordt. Laat een minuut of 10 stoven. Voeg de rawit nog toe vlak voor het opdienen, die zorgen voor een mooi kleurcontrast met het gele gerecht. Serveer met rijst en strooi er nog wat gebakken uitjes over.

  bananenbloesem_recept_mooncake.nl

  Laat je e-mail achter en ik stuur je fenomenale foodupdates

   We won't send you spam. Unsubscribe at any time.