ONTVANG DE GRATIS NIEUWSBRIEF

Editorial

☆ The best of Mooncake 2017 ☆

By Mooncake

Mijn gunst wat een jaar was dit!!! Zoveel happen genomen, zoveel plekken bezocht en zoveel handen geschud van geweldige mensen waar ik elke week weer heel erg vrolijk van werd. Wat ben ik blij dat die plekken bestaan en dat ik erover mag schrijven, praten en er mag eten. Het leven zit niet altijd mee (wees eerlijk) maar het eten en de geweldige ondernemers achter de plekken, hebben mij door menig mineur heen geholpen dit jaar.

In 2017 begon ik met mijn eigen rubriek op BNR Nieuwsradio en ik startte met een videoserie i.s.m. de Volkskrant. En de wekelijkse artikelen bleven ook gewoon verschijnen. Verder gaf ik lezingen en workshops en startte ik met de Mooncake foodtour. Wat een feest is het om op pad te gaan met een groep mensen die net zoveel van eten houdt als ik en je tezamen een slag in de rondte te eten. Ik kan geen betere manier bedenken om een zaterdag door te brengen.

In 2017 stuurde ik 51 artikelen21 radiorubrieken 9 Volkskrant video’s  en 2 YouTube video’s de wereld in.

Ik ben daar wel van onder de indruk want soms is het best een opgave om weer een artikel live te krijgen. Soms wil je gewoon slapen. Daarom ben ik fucking trots op die 51 (!) artikelen. Ik doe dit allemaal alleen en in feite is er niemand die zegt: Jonneke (want zo heet ik echt), ik wil NU een artikel van je. Jullie enthousiaste reacties hebben me daarin enorm gemotiveerd. Dus: dankjewel lieve mooncakejes!!!

Om het jaar af te sluiten heb ik hieronder een lijstje gemaakt met de allerleukste en meest bijzondere ontdekkingen van 2017! Sommige artikelen werden duizenden keren gelezen en de bijbehorende video vaak meer dan 100.000 keer bekeken. Gekke cijfers. Er ontstonden zelfs rijen dik bij de parel in kwestie. #totalegekte En met de video’s die ik dit jaar maakte, behaalde ik 1 miljoen views.

In 2018 blijf ik me inzetten om het culinaire erfgoed van Nederland in kaart te brengen, de onterecht onderbelichte parels en zal ik me, inshallah, een slag in de rondte blijven eten. Maar nu eerst een paar weken vrij en lummelen en me vervelen en hele andere dingen dan eten doen. Sapvasten o.a.

Grapje dus. Hahahaha. Never.

Daar gaan we dan. Dit zijn de plekken die mijn hart en jullie harten compleet en absoluut hebben veroverd in 2017, in willekeurige volgorde:

Rozengeur in Amsterdam-Buitenveldert

Klein Zakopane in Giesbeek

Shaami huis in Rotterdam

Vishandel Andaluce in Rotterdam

Abu Salie in Amsterdam

Snack Black Star in Antwerpen

Saeed’s Curryhouse in Amsterdam

Falafel Masters in Eindhoven

El Mauri in Amsterdam

Suhumi in Den Haag

 

 width=
Honger? Hiervoor moet je bij Rozengeur zijn…