ONTVANG DE GRATIS NIEUWSBRIEF

Boodschappen

Mooncake musthave | Deze innovatieve dadelkoffie

By Mooncake

Deze innovatieve dadelpittenkoffie is het perfecte alternatief voor iedereen die geen of minder cafeïne binnen wil krijgen of duurzamer...

Ik ben geen koffiedrinker. Door menig barista werd ik al eens vervloekt omdat ik tussen de potten slow drip koffie om een decaf koffie vroeg. Het is niet dat ik het niet lekker vind, het is meer dat ik, als ik om 15:00u ‘s middags één cappuccino drink, tot 04:00u ‘s morgens wakker lig met hartkloppingen. Dit overkwam me een keer in Düsseldorf toen ik per ongeluk toch een echte koffie geserveerd kreeg. Perfecte timing om zo hyper te worden tijdens een stedentrip want ik had ineens weer energie voor tien om de hele stad door te gaan. Mijn inkakmoment werd uitgesteld naar de volgende dag, toen ik met slechts een paar uur slaap, in de bus terug naar huis zat.

Daffee: dadelpittenkoffie van Rahaf en Tamim

Gelukkig is daar de dadelpittenkoffie van Rahaf en Tamim. Voor iedereen die geen of minder cafeïne binnen wil krijgen of een duurzamer alternatief voor koffie kan waarderen.

Eigenaresse Rahaf kwam op het idee toen ze nog in Damascus woonde. Eenmaal in Nederland lanceerde ze in augustus 2020 samen met haar man Daffee – afgeleid van het Arabische woord voor warm دافِئ [dāfiʼ].

Duurzaam én voedzaam

De dadelpittenkoffie van Daffee is een milieuvriendelijk alternatief voor gewone koffie. Het wordt gemaakt van een reststroom uit de productie van dadels: de pitten en er wordt alleen samengewerkt met organische dadelboeren.

dadelpittenkoffiej-mooncake.nl-so-very

In een kleine fabriek in Amsterdam worden de pitten geroosterd, vermalen en verpakt.

De dadelpitten zijn vezelrijk, hebben de smaak van koffie in zich en de kleur van zwarte thee.

De dadelkoffie van Daffee is hier te bestellen en wordt ook gezet bij verschillende koffiezaken in Nederland en Engeland.