ONTVANG DE GRATIS NIEUWSBRIEF

Boodschappen

Deze bakker verkoopt zuurdesempita’s, Afghaanse lavash, Indiase naan en tahinli çörek

By Mooncake

Deze bakkerij in Amsterdam-Oost verkoopt zuurdesempita's en -broden, Afghaanse lavash, brioches en Indiase naan...

Goeie bakkerijen in je buurt zijn van groot belang. Ze kunnen je dag een vliegende start geven. In Nederland zijn inmiddels enorm veel verschillende soorten brood te vinden. Van khobz tot puri, pita, harcha, brioches, zuurdesembroden en tijgertjes wit. Een bakkerij met een duidelijke liefde voor de verscheidenheid aan broden die inmiddels in Nederland te vinden is deel ik met jullie in dit artikel.

Turks & Hollands brood bij bakkerij Kardaş

Bakkerij Kardaş bestaat al jaren (21 om precies te zijn) en het leuke is dat de broers achter deze bakker blijven komen met innovaties uit hun oven. In het prille begin ging je er vooral heen voor Turks en Hollands brood, börek en döner kebab, later begonnen ze met het maken van brood met olijven en tomaat. En toen ik er onlangs weer eens binnenstapte op een zaterdag (de beste dag om te gaan) vond ik er naast zuurdesem pita’s (die perfect zijn om een warm gekookt eitje met wat cacık in te stoppen)…

Bakkerij_kardas_zuurdesem_pita_mooncake.nl

…en rekken vol zuurdesembroden, ook Afghaanse lavash:

Bakkerij_kardash_Amsterdam_platbrood_mooncake.nl

Heel vers en met sesamzaadjes bestrooid…

Bakkerij_Kardas_Afghaanse_lavash_mooncake.nl

Perfect om in van alles en nog wat te dopen.

Bakkerij_kardas_Amsterdam_oost_mooncake.nl

En ergens achter gewikkeld in wat plastic een stapel verse Indiase naan met yoghurt:

Bakkerij_Kardas_Indiase_naan_mooncake.nl

Het probleem bij deze bakkerij is dat je alle broden mee naar huis wil nemen. Mijn vriezer is op dit moment gevuld met brood met paprika en aubergine, zuurdesembrood, zuurdesempita’s (die vooralsnog alleen op zaterdag verkrijgbaar zijn) en Afghaanse lavash. Allemaal van Bakkerij Kardaș. En op mijn aanrecht ligt ook nog een stuk tahinli çörek waar ik de hele week al mee bezig ben.

Laat je e-mail achter en ik stuur je fenomenale foodupdates

  We won't send you spam. Unsubscribe at any time.

  Tahinli çörek is een zoet brood dat tijdens de maand Ramadan verkocht wordt en dat je niet mag missen. Als je het nog nooit proefde, begin dan hier. De tahinli çörek van deze bakkerij is heerlijk subtiel, lichtzoet, en een kruising tussen een tahina donut en een Fries suikerbrood en dan met nootjes. Soms gezoet met een beetje pekmez (druivensiroop) of suiker. Verschrikkelijk lekker bij een kopje goeie zwarte koffie.

  Bakkerij_kardas_Amsterdam_mooncake.nl

  En met name de randen zijn niet te weerstaan.

  Ook gezien bij de broers: brioche buns, verse pizzabodems, croissants, simit, açma (lekker met feta en olijven!!) en Surinaamse puntjes. Van die witte broodjes waar pom op gaat of bakkeljauw met peper en zuur. En (volkoren) zuurdesembrood met fruit en noten, tomaat en olijven of pompoenpitten bijvoorbeeld. Bakkerij Kardaș is er voor iedereen.

  P.s.: Zaterdag is de beste dag om te gaan, dan hebben ze ook de zuurdesempita’s.

  Bakkerij_kardas_Amsterdam_lavash_mooncake.nl

  Laat je e-mail achter en ik stuur je fenomenale foodupdates

   We won't send you spam. Unsubscribe at any time.

   Overige informatie

   Halal: Ja
   Kosjer: Ja
   Vegetarisch: Ja
   Vegan: Ja