Recept

Mooncake kookt: halwa poori met Shazia

By Mooncake

17/08/2018

Open informatie

In afl. 4 van mijn Volkskrant zomerserie over Neerland’s culinaire landschap waag ik me aan een Pakistaans ontbijtbuffet waar je op kan blijven gaan. Bij Shazia en haar leuke lieve familie. De video (gemaakt door Rinkie Bartels) en het recept bekijk je hier:

Foodvlog: een vorstelijk Pakistaans ontbijt

Na een Pakistaans ontbijtbuffet kun je bergen verzetten. Mooncake NL is op zoek naar wat er in Nederland aan eetcultuur te vinden is. Dat bracht haar deze keer in Diemen, waar ze het Pakistaanse ontbijtgerecht Halwa Poori maakte.

Geplaatst door de Volkskrant op Woensdag 15 augustus 2018

Halwa poori – zo maak je het:

De poori: 

Meng het zelfrijzend bakmeel met ajwain, genoeg water,  zout en de yoghurt. Voeg het water voorzichtig toe en zorg dat het deeg niet te nat wordt. Kneed tot het soepel wordt en laat 2 uur rijzen. Maak bolletjes met de hand, sla ze goed plat en bak ze in de olie op medium temperatuur.

De halwa:

Verwarm de ghee in een koekenpan en bak het griesmeel bruin en geurig samen met het kardemomzaad. Voeg de suiker en het water toe tot alles dik wordt. Laat een kwartier sudderen op een laag pitje. Garneer met gehakte pistaches, cashews en kokossnippers.

De chanay:

Frituur de ui in de olie en voeg de kurkuma, garam masala, het chilipoeder, komijnzaad, korianderzaad, kaneel en zout en peper toe. Roer zo nu en dan totdat je de specerijen gaat ruiken. Voeg een scheutje yoghurt toe en kook een paar minuten. Kikkererwten mee laten warmen en klaar ben je. Serveer met de halwa en poori’s.

 width=