ONTVANG DE GRATIS NIEUWSBRIEF

Boodschappen

De laatste geheime tip van het jaar: Thaise cakerol met pandan en foy thong

By Mooncake

Hier vind je een geheim adres voor prachtige Thaise cakes en taarten met pandan, kokos en foy thong in Amsterdam!

Het is tijd voor de laatste geheime tip van het jaar! Ik neem een paar weken vrij nl. maar zie het als mijn plicht om het adresje voor de geweldige Thaise cakerol met pandan, foy thong en rozemarijn die ik op insta deelde, nog bij jullie achter te laten :). Perfect om een kerstdiner mee te eindigen of jezelf en je naasten door deze nieuwe lockdown te leiden.

Thaise_cake_pandan_kokos_amsterdam_mooncake.nl

Thaise cakes en taarten

In de herfst deelde ik een plek waar je fantastische Thaise massages kan krijgen. De medewerkers van deze massagesalon blijken te bestaan uit een heel netwerk van Thaise foodlovers. En, dus kreeg ik daar onlangs, pre lockdown, een stuk Thaise taart toegestopt. Met ube (taro), kokos, knoflook en gekarameliseerde ui. Kijk deze:

thaise_taart_sala_thai_wellness_mooncake.nl.

Heel erg lekker was dat.

Maar nu. We zitten in een nieuwe lockdown en het leven is best een beetje duf. Hoe leuk is het dan dat je op een doordeweekse dinsdag gebeld wordt door één van de masseuses van Sala Thai Wellness met de mededeling dat ze je een Thaise cakerol cadeau willen doen?? Ik sprong een gat in de lucht. We spraken ergens op straat af want ja, lockdown dingen, en ik kreeg de cake overhandigd. Een klein kunstwerkje, kijk:

Thaise_cake_pandan_kokos_amsterdam_mooncake.nl

Gemaakt door een kennis van Sala Nattaya Cherdchusak. Een rol met pandan, kokosroom en rozemarijn. Met aan de binnenkant gouden engelenhaar van eidooier dat foy thong heet. Het wordt gemaakt door eidooier in sliertjes in suikersiroop met pandan te koken. Schiet mij maar lek.

Laat je e-mail achter en ik stuur je fenomenale foodupdates

  We won't send you spam. Unsubscribe at any time.

  Deze cake, maar ook nog andere prachtexemplaren zijn te bestellen via haar Facebook-pagina. Daar heeft ze ook een fotoalbum “Bake it on” met alle cakes en taarten die ze maakt.

  Foy thong voor een lang leven

  Foy thong heet in Portugal fios de ovos en is daar maar ook in Brazilië een traditioneel dessert. Het kwam, way back (denk: 1690 o.i.d.), in Thailand terecht dankzij Maria Guyomar, ook wel de koningin van de Thaise desserts genoemd. Maria was een Thaise (Siamese) vrouw met Portugees-Japans-Bengaalse roots. Ze werkte een tijdje als kok in het paleis onder Koning Narai en introduceerde allerlei nieuwe desserts met Portugese invloeden in het Koningshuis.

  De gouden draadjes staan symbool voor een lang leven en oneindige liefde. Dus, wees niet te zuinig en deel uit die plakken.

  In Spanje (huevo hilado), Japan (keiran somen), India, Kerala (muttamala), Cambodja (vawee) kom je de gouden sliertjes ook tegen trouwens. En in Amsterdam dus :).

  Thaise_cake_amsterdam_mooncake.nl

  Door zijn luchtige lijf en spectaculaire looks is deze cakerol de perfecte manier om een kerstdiner mee af te sluiten. Of jezelf en de mensen om je heen deze winter door te helpen. De groene rol die ik had kost €15,- en je haalt er 6 flinke plakken uit of 8 normale plakken.

  Bestellen kan dus hier. Nattaya bezorgt in Amsterdam.

  Laat je e-mail achter en ik stuur je fenomenale foodupdates

   We won't send you spam. Unsubscribe at any time.