ONTVANG DE GRATIS NIEUWSBRIEF

Restaurants

Vietnamese mini-hub in de oude binnenstad van Utrecht

By Mooncake

In deze Vietnamese mini-hub in het centrum van Utrecht eet je gỏi cuốn en bánh xèo - een Vietnamese rijstmeelpannenkoek met kurkuma...

De binnenstad van Amsterdam is soms best een verwarrende plek om te zijn voor een entiteit zoals ik. Vooral de grachtengordel dan. Als ik daar ben, voel ik me nooit thuis. Ik heb het gevoel dat ik daar niks te zoeken heb. Chinese vastgoedtycoons en mensen met blauw bloed of gewoon heel veel geld misschien wel. En toeristen natuurlijk. Maar ik? Wat moet ik daar doen? Een foto maken van een omafiets op een brug? Of mijn gebit stukbijten op een wafel met roze coating terwijl ik een rondvaart maak? Geen kracht voor.

Taart versieren

Een tijdje terug deed ik mee aan een taartversierwedstrijd (hoezo heb ik daar dan wél kracht voor kun je je afvragen #doublestandards) en ik moest daarvoor in het centrum van Utrecht zijn. Totale hysterie was het (mede dankzij mijzelf). Een vriendin kwam kijken en nam me daarna mee naar misschien wel het kleinste eettentje waar ik ooit binnenstapte. Hoewel ik me heel even afvroeg hoe ik mezelf en vooral al mijn spullen daar kwijt kon, werd ik al gauw verleid door de gerechten op de kaart en best wel lage prijzen voor een tentje dat bijna verdwijnt tussen allerlei grote ketens die het straatbeeld van de Utrechtse binnenstad, zoals bijna elke binnenstad in Nederland, bepalen.

Laat je e-mail achter en ik stuur je fenomenale foodupdates

  We won't send you spam. Unsubscribe at any time.

  Later keerde ik er terug om te kletsen en te lunchen met de eigenaar Kim en dat gesprek (en ‘t gesmak) kun je hier terugluisteren.

  Ienimini-hub

  Dit tentje heeft een oppervlakte van ongeveer 20m2 in totaal. De ene helft keuken, de andere helft zitplekken. Het publiek is een mix van eigenlijk iedereen die je kan bedenken. Studenten, toeristje hier en daar, Vietnamezen (die ook erg blij waren met ‘t eten trouwens), enz.

  kimmade_mooncake

  De zaak in z’n totaal:

  kimmade_mooncake

  En dat was het dus. Roeien met de riemen die je hebt. En dat doen ze goed daar bij Kimmade.

  Gỏi cuốn

  Ik begon met de gỏi cuốn. Als je wil weten hoe je dat uitspreekt, klik je hier en vervolgens op het luidsprekerteken. Je kan ook gewoon vragen om rijstvelloempia’s. Het sausje erbij maakte alles af. Zoet, zuur en pittig. Dat proef je eerst en dan bijt je je een weg door dat chewy rijstvel heen om dan vervolgens terecht te komen in een overdaad aan knapperige groentes met hier en daar een stukje vlees:

  kimmade_mooncake

  Trouwens. Ik ben behoorlijk kapot op dit moment; ik had een lange dag en sportte 3 dagen geleden weer eens een keer en voel me sindsdien helemaal niet fit! Wat een leugen! Fit van sporten? Ik kan nauwelijks lopen. Het lijkt wel alsof ik een midweek lang een koets met  toeristen heb moeten voortrekken (over de grachtengordel). Maar deze post moet morgen toch echt wel live. Nu vond ik net dit filmpje en ik ontspande volledig:

  En nu kan ik dus weer door.

  Laat je e-mail achter en ik stuur je fenomenale foodupdates

   We won't send you spam. Unsubscribe at any time.

   Terug naar Utrecht. Zo doen ze dat daar met die rijstvellen, die rollen ze op speciale matjes:

   kimmade_mooncake

   Het leuke is dat daar vaak Vietnamese (ex-)studenten in de keuken staan die wat bijverdienen om hun studie te betalen; en die weten van wanten!

   Noedelen

   Even over de phở hieronder. De runderbouillon hiervoor heeft heeeel lang getrokken en je proeft kaneel en steranijs, wat ‘m heel warm maakt en doet denken aan de Marokkaanse en Franse keuken. Een tegenstelling wanneer je de frisse rijstvelloempia’s proeft. Maar wel weer afgetopt met frisse spullen zoals limoen, chilipeper, rode ui en koriander. Ik vond ‘t écht een ontdekking. 

   kimmade_mooncake

   Deze soep wordt ook veel als ontbijt gegeten.

   Bergen noodles worden geprept in de mini-keuken:

   kimmade_mooncake

   Bánh xèo

   En ik at dit:

   kimmade_mooncake

   Verse groenten met onder in de kom een knapperige pannenkoek van rijstmeel en kurkuma (geelwortel). Hieronder wordt ie in een pannetje gebakken:

   kimmade_mooncake

   Dit gerecht heet bánh xèo.

   Een overview:

   kimmade_mooncake

   Er staat nergens ‘Kimmade’ op de gevel en dat maakt dat dit pareltje, ook al zit het in de binnenstad, voor outsiders toch nog een beetje verborgen is.

   p.s.: er komt binnen een paar maanden een tweede (iets grotere) vestiging bij de Rembrandt bioscoop in Utrecht. (UPDATE: die vestiging is er inmiddels. Klik hier)

   kimmade_mooncake

   Laat je e-mail achter en ik stuur je fenomenale foodupdates

    We won't send you spam. Unsubscribe at any time.

    Wat eet je hier?

    Comfortabele noedelsoep met een bouillon met kaneel en steranijs, bánh xèo (pannenkoek van rijstmeel en kurkuma) en gỏi cuốn (rijstvelloempia's).

    Bijzonderheden

    Je kan er ook bubble tea en Vietnamese ice coffee bestellen - ook om mee te nemen.

    Afhalen en bezorgen

    Afhalen

    Overige informatie

    Alcohol: Nee
    Halal: Ja
    Kosjer: Ja
    Vegetarisch: Ja
    Vegan: Ja