ONTVANG DE GRATIS NIEUWSBRIEF

Restaurants

Vegetarische babi pangang, Pekingeend, inktvis & garnalen

By Mooncake

In dit Chinese restaurant in Rotterdam eet je de bekende klassiekers maar dan...vegetarisch. Van de babi pangang tot de Pekingeend, de garnalen en de saté.

Een tijdje terug deed ik een poll in mijn insta stories met daarin de vraag wie vegetariër was. Bleek de helft vegetariër te zijn. En ik de hele tijd mensen proberen te lokken met mijn kebab en kipb’stilla.

Sorry, kippen

Anyway. Ik heb iets leuks ontdekt. Een Chinees restaurant waar alles, maar dan ook echt alles, vegetarisch is. En dat is best bijzonder gezien het feit dat vlees in de Chinese eetcultuur gelinkt wordt aan welvaart/voorspoed. Niets aan de gevel doet vermoeden dat het er hier net iets anders aan toe gaat dan bij alle andere Chinese afhaalrestaurants van Nederland. Van de Pekingeend tot de babi pangang, de inktvis en de garnalen – er komt geen dier aan te pas. Bij sommige vleesvervangers die in de supermarkten liggen, word ik een beetje verdrietig (al worden ze steeds beter!). Maar bij dit restaurant at ik een kipgerecht dat me tot op de dag van vandaag is bijgebleven. En het erge was: ik vond de structuur van die nepkip lekkerder dan die van echte kippen. Sorry voor mijn gedrag kippen die ik al gegeten heb, dat was best overbodig weet ik nu.

Ik begon met een bordje appetizers:

 width=

Kijk die structuur, die is toch heel kippig?!

 width=

En toen kwam dit tevoorschijn:

 width=

De Pekingeend had een crunchy buitenkant . Achterin ligt de saté en in het midden mijn favoriete gerecht aldaar: kulu kay:

 width=

Deze kip is zo lekker chewy, ik vond ‘m dus beter dan echte kip. #statement ja i know. En dan met grote stukken in de wok geroosterde paprika I like!!!

Laat je e-mail achter en ik stuur je fenomenale foodupdates

  We won't send you spam. Unsubscribe at any time.

  Verboden voor vleeseters

  Lin werkt in de bediening bij de Oude Plek en vertelde me dat al haar collega’s vegetariër zijn. Het is niet toegestaan om als carnivoor bij hen te komen werken. De klantenkring van dit restaurant is divers en bestaat bijv. uit mensen met Chinese roots die het boeddhisme aanhangen en geloven dat de Boeddha een vegetarisch dieet voorschreef. Maar ook mensen met Hindoestaanse roots halen hier hun hart op. Vlees maakt de geest onzuiver volgens hen en ook volgens Lin: zij zegt niet alleen nooit meer ziek te zijn maar ook nog eens veel minder snel boos te zijn. Lin doet haar claim eer aan: haar huid straalt niet alleen zoals in een Nivea reclame (#nospon), ze is ook nog eens heel erg aardig:

   width=

  Wil je zien hoe het er bij hen in de keuken aan toe gaat. Check dan deze video die ik samen met Tenny Tenzer maakte voor de Volkskrant:

  https://www.facebook.com/volkskrant/videos/vb.132272050127848/563372964085604/?type=2&theater

  Kijk, vis:

  Links gefrituurde garnalen en in het midden inktvis. Het gerecht rechts is rundvlees.

   width=

  Vissig:

   width=

  De babi pangang o.b.v. van soya proefde ik ook nog en die had dezelfde knapperigheid als geroosterd varkensvlees.

  Of je een snack wil:

   width=

  Mooie kunstwerken aan de muren:

   width=

  Laagjes crunchiness:

   width=

  Saillant detail: naast de Oude Plek zit een slagerij die de naam ‘Vlees & kip’ draagt en waar je allerlei kiloknallers kunt halen.

  Ik heb leuk idee voor je: neem je vleesvrienden mee naar dit restaurant en zeg niks over de vegetarische aard van deze tent. Kijken hoe lang het duurt voor ze het doorhebben.

  De Oude Plek

   width=

  Laat je e-mail achter en ik stuur je fenomenale foodupdates

   We won't send you spam. Unsubscribe at any time.

   Wat eet je hier?

   Nederlands-Chinese klassiekers zoals babi pangang, Pekingeend en saté maar dan alles vegetarisch!

   Bijzonderheden

   Als je in dit restaurant wil werken moet je vegetariër zijn. En schijnbaar krijg je een mooie huid en word je minder agressief wanneer je stopt met vlees eten, kijk maar naar de bediening!

   Afhalen en bezorgen

   Afhalen

   Overige informatie

   Alcohol: Ja
   Halal: Ja
   Kosjer: Ja
   Vegetarisch: Ja
   Vegan: Ja