ONTVANG DE GRATIS NIEUWSBRIEF

Restaurants

Indiaas streetfood op zondag

By Mooncake

Ik kan geen betere manier verzinnen om je zondag door te brengen dan uitslapend en overal etend. Zoveel beter dan naar de Praxis gaan of bootcampen.

Spicetrippin’

Afgelopen zondag was een geweldige zondag. Ik sliep uit tot een uur of 11, theetje, kakifruitje, douchen en toen hobbelde ik de hoek om omdat m’n foodfriend Paulami van Spicetrip with Paulami hier een workshop Oost-Indiaas koken gaf. Het resultaat werd mijn ontbijt. Robibar er Murgir Jhol (heerlijke curry met kip), Aloo posto (aardappel met maanzaad), beguni (gefrituurde aubergine) en masala chai.

Als je nog een leuke Indiase kookworkshop wil doen (zelf of als activiteit voor je bedrijf of vrijgezellenfeest) of een private chef zoekt (omg, nieuwe #lifegoal ; stel je hebt je eigen chef zo gezellig) dan ga je naar Paulami.

Naderhand nam ze  me mee naar een nieuwe, Indiase streetfood aanwinst in Amsterdam, zo bleek toen we naderhand rollend de deur uit gingen.

Magistrale chaat

We aten er een magistrale samosa chaat. Samosa is de gefrituurde, gevulde snack waar veel landen een eigen variant van hebben. En de chaat is de salade eroverheen. In dit geval een hele berg. Knapperige friet dingetjes, verse koriander, rode ui, tomaat, sausjes, specerijen en dan ergens onder die berg de schat: een joekel van een samosa met een korst die ik niet snel zal vergeten. Badass:

 width=

Je moest echt graven om bij de samosa te komen:

 width=

De pani poori’s waren ook on point. Pani betekent water, poori is het kleine krokante bolletje dat gebroken wordt aan de bovenkant en gevuld met bijv. kleine stukjes aardappel, een beetje ui, tomaat enz. En dat bolletje, de poori doop je dan onder in het munt- of tamarindewater. En dan in 1 keer in je mond proppen en niet praten maar kauwen.

 width=

De poori’s waren vers en knapperig, erg fijn. In Pakistan noemt men dit geluk gol gappa.

De beste biryani

En we aten biryani – de beste tot nu toe in Nederland.

 width=

Met krokant gebakken uitjes*, munt, koriander, saffraan, noten, gemarineerde kip en groenten.

*krokant gebakken uitjes zijn altijd een goed idee; heerlijk bij eigenlijk alles. 

29 Spices voegt echt weer wat toe aan de Indiase restaurant scene in dit land. Die is de laatste jaren sowieso verder uitgebreid door de komst van de vele Indiase expats naar dit land. Klik hier, hier en hier voor voorbeelden die het water in je mond doen lopen.

Waar ik nog voor terug wil: de gobi manchurian (met gefrituurde bloemkool) en de pav bhaji (een soort curry van gemashte groenten)!

Op naar daar dus. Allen. Hurry up & eat!

29 spices

 width=

Laat je e-mail achter en ik stuur je fenomenale foodupdates

  We won't send you spam. Unsubscribe at any time.

  Wat eet je hier?

  Samosa chaat, pani puri, krokante pakora en de beste biryani tot nu toe...

  Bijzonderheden

  Indiaas streetfood dus dit gaat verder dan chicken tikka masala. En: veel vegetarische opties.

  Afhalen en bezorgen

  Afhalen

  Overige informatie

  Alcohol: Ja
  Halal: Nee
  Kosjer: Nee
  Vegetarisch: Ja
  Vegan: Ja