Recept

Portugese broodsoep | Açorda à Alentejana

By Mooncake

08/06/2016

Open informatie

Zoals beloofd in mijn vorige post over Lissabon, nog even een receptje voor een simpele broodsoep uit Portugal: Açorda à Alentejana. Een smaakvolle, best voedzame soep, bovendien goed voor de ziel en je huid (nee hoor, dat weet ik helemaal niet (van die huid dan hè)) en één die je makkelijk kan maken met een bosje knoflook, een haffeltje koriander, wat oud brood, water, goeie olijfolie en een ei.

Dit is ‘m:

soep

Komt ie:

  1. Stamp de knoflook, koriander en het zout fijn in een vijzel of maak er een pasta van in de keukenmachine.
  2. Verdeel de pasta over twee soepkommen.
  3. Breng een pan met water aan de kook.
  4. Pocheer twee eieren 3,5 minuut. Trek je dat niet? Check dan dit filmpje, het kan nl. heel simpel.
  5. Leg de eieren even op een bordje en zet ze opzij.
  6. Giet kokend water over de twee soepkommen en roer. Doe er wat olijfolie bij en maak op smaak met zout.
  7. Voeg de stukken brood toe en laat een paar minuten staan.
  8. Proef en voeg naar smaak nog wat extra zout en/of peper toe of meer water.
  9. Leg het gepocheerde ei en met wat fijngehakte koriander bovenop en serveer direct.
  10. Je foodfissa kan beginnen!

Oh in Alfama, Lissabon bestelde ik één soep en ik ontving bijna een soort van emmer waar wij een champagnefles in zouden zetten (een soepterrine dus) met een enorme soeplepel waar alleen mama mia’s uit Italië raad mee weten, helemaal voor mij alleen. Enig vond ik het! Kijk, hieronder:

DSC02479

Enjoy!!!