ONTVANG DE GRATIS NIEUWSBRIEF

Editorial

Mooncake musthave | Deze Smokey flavoured cashews uit Burkina Faso mag je niet missen

By Mooncake

Deze biologische fairtrade cashewnoten uit Burkina Faso mag je niet missen. De smaken Rosemary Honey en Smokey flavour zijn mijn favoriet

Onlangs zette ik mijn tanden voor de eerste keer in de cashewnoten van All Day Nuts. Zij zetten zich in om de notenketen eerlijk en transparant te maken zodat de boeren en medewerkers in o.a. Burkina Faso er net zo blij van worden als jij.

Mooncake-musthave-Deze-cashewnoten-uit-burkina-faso_mag je niet missen-mooncake.nl3

90% van de cashewnoten uit Afrika worden namelijk naar Azië verscheept voor een zo goedkoop mogelijke verwerking. All Day Nuts pakt dat anders aan en houdt de verwerking in het land van herkomst. Op die manier ontstaat er meer werkgelegenheid en wordt onnodige CO2-uitstoot bespaard.

Smokey Flavored Cashew Mix Deluxe en Rosemary Honey

Een belangrijke missie maar als de cashewnoten vervolgens niet noemenswaardig zijn, ben je natuurlijk nog nergens. Je wil vervolgens wel dat mensen verliefd worden op je noten zodat ze afscheid nemen van de oneerlijke varianten op de markt. Toen ik de Smokey Flavoured Cashew Mix Deluxe openscheurde dacht ik nog: “hoe lekker kan een cashewnoot zijn?”.

Mooncake-musthave-Deze-cashewnoten-uit-burkina-faso_mag je niet missen-mooncake.nl

Zo lekker dat je de hele avond nergens anders aan denkt en continue naar die zak grijpt, zo bleek. En toen had ik de Rosemary Honey nog niet eens geproefd. Met rozemarijn, honing, zeezout en vanille. Die smaak heeft me aan het twijfelen gekregen over het bestaansrecht van suikerpinda’s. En just like that staan die twee zakken nu hoog genoteerd in mijn snack top 10.

Mooncake-musthave-Deze-cashewnoten-uit-burkina-faso_mag je niet missen-1

100% biologische en fairtrade noten

All Day Nuts produceert naast cashews ook andere noten zoals amandelen, romige macademia’s en pecannoten. Volledig fairtrade en biologisch geteeld. Inmiddels werken er 3.500 boeren op het land en 2.500 vrouwen in de fabriek bij lokale partner Nuts2. Door het Fairtrade-loon kunnen de kinderen van de boeren en werknemers naar school en krijgen ze steun bij medische zorg.

In de video hieronder zie je de werkomstandigheden waar All Day Nuts ver van weg blijft.

De notenmixen van All Day Nuts zijn verkrijgbaar bij grote supermarkten zoals Albert Heijn, Jumbo en Spar en via hun eigen webshop.