ONTVANG DE GRATIS NIEUWSBRIEF

Editorial

Mooncake musthave | Deze lekkere amlou wordt in Nederland gemaakt

By Mooncake

Jarenlang ben ik op zoek geweest naar goeie kwaliteit amlou in NL. Zoals ie gemaakt wordt in de souk in Marokko. En ik heb 'm gevonden :)

Ik weet niet meer precies wanneer mijn liefde voor amlou begon. Niet in Marokko dacht ik. Volgens mij toen een vriendin een potje meegenomen had na een lange zomer daar.

Amlou is een zoete pasta van amandelen, arganolie en honing.

amandelen_marcia-cripps-unsplash_mooncake.nl

Het is de perfecte spread bij baghrir bijvoorbeeld (duizendgatenflensjes) maar om eerlijk te zijn smeer ik het op (bijna) alles dat los en vast zit. De amlou die de vriendin meebracht was met de steen gemalen in de souk, zoals in de reel hieronder:

Jarenlang ben ik op zoek geweest naar een variant in Nederland die net zo lekker was als dat potje met versgemalen amlou uit de souk. Ik vond een keer iets bij Slagerij Het Lange Mes in de Javastraat (leuke supermarkt trouwens) maar de pasta was veel te zoet.

Maar toen…een nieuwe dag aan de horizon. Via instagram kwam ik I am lou tegen.

Gerund door een koppel: Mr. en Mrs. Lou, die vanuit hun eigen keuken hier in Nederland allerlei verslavende smeersels maken, waaronder amlou. Hier zie je ze samen op de foto:

hier-bestel-je-goeie-amlou-in-nederland_mooncake.nl

En deze amlou raakte wel degelijk de spot. Mooi in balans en niet te zoet. En, extra leuk: I am Lou maakt ook andere spreads waaronder een variant gebaseerd op chebakia – een plakkerig, gefrituurd koekje met sesam en anijs. En er is loutella, beter dan Nutella (#statement, i know), cookie spice en meer.

Je checkt hier alle smaken. En om het plezier van deze vondst met je te delen: leden van The Tribe krijgen 10% korting in de webshop. Check de okt ’23 nieuwsbrief voor de code.