Editorial

Mijn 8 favorieten in de Volkskrant…

By Mooncake

In 2017 startte mijn culinaire videoserie met de Volkskrant. We zijn inmiddels ca. 2 miljoen views verder en schreef ik een artikel over mijn top 8 favorieten.

September 2017 startte mijn culinaire videoserie met de Volkskrant. We zijn inmiddels ca. 2 miljoen views verder (mi gado) en op 26 augustus ’18 schreef ik samen met Nell Westerlaken een artikel over mijn top 8 favorieten uit de videoserie. De online variant van het artikel vind je hier terug.

Zelf was ik niet zo blij met de term uitheems omdat de ondernemingen waar ik over publiceer een onderdeel zijn van het culinaire landschap in Nederland, hoe klein soms ook, en ze uitheems noemen zet ze (onbedoeld, dat wel) zoals dat zo vaak gebeurt, in een bepaalde hoek. Bovendien publiceer ik ook over zgn. ‘Hollandse’ zaken. Ook de titel ‘Nieuwe smaken’ begreep ik niet omdat de smaken waar ik over schrijf lang niet voor alle inwoners in Nederland nieuw zijn.

Maar verder is het een smaakvol geheel geworden met leuke illustraties van Merel Corduwener en foto’s van Simon Lenskens…

 width=

 width=