ONTVANG DE GRATIS NIEUWSBRIEF

Editorial

Mama’s Koelkast heeft een eigen kookboek uitgebracht! (met winactie)

By Mooncake

Mama's Koelkast geeft mama's de kans iets professioneels te doen met hun kookkunsten. En, er is nu ook: Het kookboek van Mama's Koelkast...

Mama’s Koelkast heeft sinds kort een eigen eetzaak in de Amsterdamse Jordaan en het is misschien wel het allerleukste horeca-idee van het jaar. In de reel hieronder neem ik je mee:

Het kookboek van Mama’s Koelkast

Mama’s koelkast is naast deze gloednieuwe eetzaak ook een catering- en leerbedrijf dat mama’s de kans geeft om iets professioneels te gaan doen met hun kookkunsten. Ook verzorgen ze kookworkshops en is er de Mama’s Koelkast academy. Je leest er hier alles over. Moeders die er van dromen een eigen bedrijf op te zetten, met het eten uit hun cultuur en traditie komen hier samen.

En, om het 10-jarige bestaan van Mama’s Koelkast te vieren is er nu ook een kookboek: Het kookboek van Mama’s Koelkast waarin tien mama’s hun levensverhalen en dierbaarste recepten delen.

MamasKoelkastKookboek-Cover

Eigenaresse Aaliyah gaf het boek in eigen beheer uit samen met Pay-Uun Hiu. En, elke mama die haar verhaal en recepten deelde, krijgt ook een deel van de winst.

Het is een fantastisch, goedgevuld kookboek geworden en het staat nu al in mijn kookboeken top 3 van dit jaar. Het is een boek met een ziel, om uit te koken (met gerechten van Marokko tot China en van Letland tot Tunesië, Mozambique en Suriname) en ook zeker om uit te lezen.

Prerna-MarietMonsxPrernaDef-11

Elke mama heeft een eigen hoofdstuk met haar levensverhaal, favoriete kooknummer, recepten en culinair geheugen. De mooie vormgeving past helemaal bij de frisse inrichting van de eetzaak in de Jordaan. Met prachtige fotografie die je in je hart raakt, door Mariët Mons.

Check hier het recept voor Balinese perkedel jagung van Mama Dian

maiskoekjes_MarietMonsxMKFOOD5-78

Winactie: 5 x Het kookboek van Mama’s Koelkast

Omdat ik er van houd om culinair geluk met jou te delen heb ik een winactie opgezet waarbij ik vijf exemplaren van Het kookboek van Mama’s Koelkast weg mag geven!

Zo doe je mee:

De winnaars maak ik binnen vier weken bekend.