Amsterdam Syrisch

Hier eet je helende hummus, next level baba ganoush én maqlubeh…

17 september 2018
Share

Nieuwe week en dus een nieuwe plek die je moet bezoeken voor je deze planeet weer verlaat.

Hier moet je zijn voor alles wat je nodig hebt om de start van de herfst in te luiden. Next level baba ganoush met citroenrasp, maqlubeh en een superextreem lamsgerecht met mozzarella aan de binnenkant, nee dat is geen grap.

Waar vind je dit alles? In Amsterdam-West in een hoekpand waar eerst Palmyra castle zat.

Een helikopter view van onze tafel:

Linksboven zie je de maqlubah. Kijk, we zoomen even in:

Wil je je scherm al opeten? Maqlubah betekent ‘op z’n kop’. Een eenpansgerecht met rijst dat het ultieme comfortfood is. Hier at ik ‘m met superzacht vruchtvlees van de aubergine en met kleine stukjes lamsvlees erdoorheen die mensen die lamsvlees niet lusten ook lekker zouden vinden. Verder proef ik kaneel en kruidnagel; maqlubah is het perfecte herfstgerecht.

Dan wil ik het nog even hebben over de mezzes…

De fattoush…zuur, zoet knisperend knapperig:

Ik bleef maar van de gefrituurde stukjes pita eten. Dat de AH daar maar eens chips van gaat verkopen.

En dan…de baba ganoush:

Dit ziet er toch fantastisch uit?? Hij (want baba is papa en dat is meestal een man) was echt erg goed en staat in mijn top 3 tot nu toe. Met ’n beetje bitter, zuur, fris én met stukjes citroenschil. Pure smaken, niet teveel olie en niet te zuur maar alles in balans.

Verdere aten we een hele helende hummus:

En…deze fantastische snacks die ook echt erg goed waren. Niet alleen de krokante kibbeh met kaneel en sappige, zoutige binnenkant met  lamsvlees en noten is het waard om voor om te rijden:

…maar ook zeker deze geweldige kaasflapjes. Burek jibneh. Zoek ze en eet ze op:

Kijk hoe goed dat deeg eruit ziet!!! Zo goed als het eruit ziet, smaakte het ook. Oppassen dat je je vingers niet opeet.

Veganisten, jullie moeten even je ogen dicht doen nu. Want het is tijd voor….

…Kamer al Sham, een specialiteit van de chef. Een enorme lamsburger van de gril gevuld met groenten en gesmolten kaas:

Met rode ui met zurige sumac en peterselie erbij. Kijk dan toch!!!

Dit gaat toch echt aan alle redelijkheid voorbij? Wel erg lekker. Echte vleesliefhebbers gaan hier natuurlijk helemaal wild op.

Dit alles was eigenlijk nog maar een fractie van wat er nog meer op de menukaart staat. Zo wil ik nog terug voor de okra, de freekeh en de foul medames. Fatteh staat trouwens ook op de kaart en die maakte ik laatst samen met Karima.

Toetje, theetje:

En hieronder de finish. Ze hebben er ook verschillende soorten arak. Om voor, tijdens en na het eten te bestellen:

Vergeet ik bijna te zeggen waar dit was. Zie hieronder en luid in die herfst!!!

Sham

  • Witte de Withstraat 125h, 1057 XR Amsterdam
  • Telefoonnummer: 020-2215202
  • Openingstijden: elke dag van 12:00u tot 00:00u (dus tot laat eten!)
  • Het eten is halal

Tags
RELATED POSTS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Mooncake is door een vakjury verkozen tot Foodblogger vh jaar en lanceert 14 okt haar eerst boek! Ontdekt culinaire verborgen pareltjes in Nederland & verder weg én deelt recepten + ander eetbaar vermaak.