Foodtour Amsterdam Nieuw-West

(2 klantbeoordelingen)

75.00

Van Syrisch streetfood tot Pakistaanse delicatessen en alles wat daar tussenzit: de Mooncake foodtour neemt je mee langs de verborgen parels in Amsterdam en Rotterdam – de plekken die nog lang niet iedereen kent en die je niet mag missen voordat je deze planeet weer verlaat!

Wissen

Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

NIEUW: De Mooncake foodtour door Amsterdam Nieuw-West! Ik neem je mee op pad langs de plekken waar je gegeten moet hebben voor je deze planeet weer verlaat en laat je zien én proeven hoe goed de nieuwe Nederlandse eetcultuur er inmiddels uitziet. Van Bulgaarse stoofpotten tot Syrische patisserie, Poolse cheesecakes, Hollandse gehaktballen, Chinees ontbijt en avocado- en zuurzakshakes: Amsterdam Nieuw-West is met name het stadsdeel waar Neerlands culinaire rijkdom hoogtij viert!

Lees hier wat ELLE Eten over de foodtour in Amsterdam-Oost schreef.

De tour duurt zo’n 3 uur (soms nog wat langer), start in de omgeving van het Osdorpplein en er is een beperkt aantal plaatsen.

Extra leuk: door deel te nemen aan de Mooncake foodtour steun je bijzondere, lokale ondernemers en draag je er aan bij dat Mooncake onafhankelijk én kosteloos een volwaardig podium kan bieden aan deze vaak onterecht onderbelichte ondernemers.

Klik hier voor de voorwaarden.

Extra informatie

Kies datum

za 23 april 2022 om 11:00, Zaterdag 26 november '22 (start 11:00 u)

2 beoordelingen voor Foodtour Amsterdam Nieuw-West

 1. Bianca Bonn

  Met Jonneke op foodtour gaan is als een dag op vakantie in je eigen land. Het verschil leren kennen en proeven tussen Marokaans en Syrisch gebak, letterlijk een kijkje in de keuken mogen nemen hoe hemelse ingedrienten samensmelten. De tour in Osdorp laat het ondernemerschap zien van de 2e, 3e generatie migranten. De drive, passie, kundigheid, creativiteit vloog ons om de oren. Jonneke kent het verhaal van de ondernemer, deelt zijn geheimen met ons, fluistert ons in dat er meer lekkers is dan de desbetreffende zaak aanbiedt, dat je naar de juwelen moet vragen.
  Maar zonder verteller gaan de verhalen niet leven, op de tour is zij de muezzin en wordt je vanzelf een (etende) volgeling.

 2. Elisabeth Verhaar

  Onder leiding van de terzake kundige Mooncake Jonneke de Zeeuw maakten wij kennis met de gevarieerde eetculturen in deze wijk.
  Heerlijke proeverijen mét uitleg, uit alle windhoeken van de wereld.
  Jonneke laat zich zien als een enthousiaste, deskundige en vooral vriendelijke vrouw die onze groep van 12 liet zien én proeven wat er allemaal te eten en te drinken is in deze buurt.
  Het programma is goed op elkaar afgestemd , zo hebben wij in een aantal uren gesmuld van al het lekkers uit onder andere Syrië, Turkije, Marokko, Taiwan en Afghanistan.
  In het contact goed afgestemd op onze groep en de ondernemers/ winkeliers heeft Jonneke ons een plezierige foodtour bezorgd.
  Het was voor mij de tweede keer, ik kom zeker nog eens terug!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…