ONTVANG DE GRATIS NIEUWSBRIEF

Highlights

Mooncake publiceerde drie eigen boeken: Mooncake – Het bakboek, All inclusive aan de keukentafel en All You Can Eat – de nieuwe eetgids van Nederland. In die laatste laat ze zien hoe ongelofelijk lekker en veelzijdig Nederland geworden is. Met 450 adressen door heel het land en 120 verschillende eetculturen.

Ook schreef ze een essay voor het boek Oestersalons, bakkeljauwbitterballen en donutzaken over de veranderende eetcultuur in de lage landen.

Ze gaf een Tedtalk: “What’s cooking in the Dutch melting pot?

Mooncake zat een tijdje in de jury voor The World’s 50 Best Restaurants en werd daarvoor gevraagd om een diversere groep restaurants onder de aandacht te brengen.

Mooncake was één van de auteurs voor het naslagwerk Ons koloniale verleden in 50 voorwerpen, geïnitieerd door de Volkskrant. Haar stuk ging over de bamischijf.

Ze won KRO-NCRV’s Grote Keuringsdienst van Waarde kennisquiz en werd hiermee uitgeroepen tot Grootste Voedselkenner van het Jaar.

Mooncake zat drie jaar lang in de jury voor het Gouden Kookboek van Stichting CPNB. Ze werd hiervoor gevraagd vanwege haar kennis over ons diverse culinaire landschap.

Ze maakte culinaire rubrieken voor delicious. magazine, BNR Nieuwsradio, KRO-NCRV en RTL4 – altijd met als doel onterecht onderbelichte adressen en eetculturen in de spotlight te zetten.

Mooncake maakte een eigen videoserie voor de Volkskrant met zo’n 2 miljoen views waarin ze bijzondere restaurants en eetculturen onder de aandacht bracht.

Mooncake-videoserie-de-Volkskrant-Mooncake.nl

Door Mooncake’s artikelen en video’s werden klantenkringen van restaurants, eethuizen en speciaalzaken uitgebreider en diverser en sommige ondernemers konden door de extra aandacht een tweede vestiging van hun zaak openen.