Restaurants Rotterdam Rotterdam Streetfood

Moksi alesi en pikante makreel met een glas champagne onder een peperplant in Rotterdam

By on 23 maart 2017
Share

Als je voorbij de dikke, vette, verborgen parel van vandaag zou fietsen/rijden/kruipen zou je denken dat dit gewoon een café is waar mensen op stap gaan en dat klopt voor een deel. Met een paar statafels op de stoep, camera’s aan de gevel, heel veel drank achter de bar en verstopt in een hoek in Delfshaven. Maar niets is wat het lijkt in deze waanzinnige wereld: je kan hier nl. verschrikkelijk goed Surinaams/Caribisch wat-de-pot-schaft eten!

Jaren geleden had mijn Rotterdamse tante het weleens over een café waar ze  met haar vriend een bordje Surinaams ging eten en waar ze de afstandsbediening dan in haar handen gedrukt kreeg om te kunnen zappen als ze dat zou willen. “Oe, dat wil ik ook!”, dacht ik toen als 16-jarige maar ik at er nooit. Jaren maar echt jaaaaaren later, nu dus, was ik op zoek naar leuke, lekkere plekken in Rotterdam en toen kwam ik hier terecht. Café Westpoint heet het daar en het zit dus best wel  een beetje verstopt in Delfshaven, want in een rare hoek tegenover het Dakpark  (ook leuk om langs te gaan).  Van dinsdag t/m zaterdag kun je er terecht en eet je wat de pot schaft. De pot schaft wel verschillende gerechten elke dag dus je kan wel kiezen. Het eten wordt elke dag vers gemaakt en er wordt niets bewaard voor morgen. En op = op, dus wees op tijd! Het menu per week vind je hier.

Wat bijzonder is aan Westpoint is dat je Surinaams/Caribisch kan eten in een eetcafé-sfeer. Mensen komen af en aan om een drankje te doen aan de bar, te kletsen met elkaar, een sportwedstrijd te kijken en een bordje te eten. Dat is weer ff anders dan de meeste Surinaamse eettentjes waar je toch vooral komt om je honger te stillen en weer weg te gaan. Ik had zo’n vermoeden dat het daar ’s avonds ook helemaal losgaat trouwens :-). De volgende keer blijf ik zitten en doe ik live verslag.

Kijk, dit is het café van buiten:

Ik nam plaats aan de bar:

En werd high van de coconut juice:

Ik bestudeerde deze mooie plant met adjoema’s die helemaal tot de flessen Laurent Perrier champagne rijkt:

Je moet er wel met je tengels van afblijven:

Van binnen is het best wel een groene oase daar, heel leuk. En tussen al dat groen hangen meerdere schermen met daarop sportwedstrijden én afbeeldingen van geweldige gerechten die rouleren. Briljant idee. Misschien toch maar weer een tv nemen dan 🙂 :

Beneden is de eetzaal:

Daarna dook ik de keuken in. Daar waren 2 leuke mannen bezig cassavesoep voor te bereiden:

Hun kruidenvoorraad:

De kip lag te smoren in de wok en maakte me hongerig:

Voorwerk:

Malse kip kerrie:

Rijst met kip en knapperige kouseband :

De moksi alesi was m’n favoriet. Lekker smeuïg met boontjes, zoetige bami, bakkeljauw en een goeie kokossmaak:

Alles was vers en knapperig waar nodig en bovendien heel smaakvol:

Ik kreeg er een bordje bij met 3 prachtige samballen. De vuurrode bovenaan zijn stukken Madame Jeanette-peper – be aware. Eet ze in kleine stukjes bij je gerecht of vraag aan een vijand van je of ie een goeie hap paprika wil (want: “vol anti-oxidanten”, zeg je dan) en lach stiekem in je vuistje. In het midden een sambal van kippenmaagjes. Die sloeg ik over. Laf maar waar. Ik dacht bij mezelf: als foodblogger zijnde ga ik toch niet een essentieel ding als een maag van een ander opeten???

En onderaan een sambal van garnalen en trassi:

Bami, ei, kip, kousenband en kroepoek:

Een mooi en goed en vrolijk opgemaakt bordje. Mijn hartje maakte een sprongetje bij het zien van al deze gerechten!

Cassavesoepje is ook een goed idee bij Westpoint:

Oh en trouwens! Hier niet op de foto maar wel ook een aanrader zijn hun visgerechten! Zo serveren ze hun eigen pikante Westpoint Makreel uit de oven maar ook hele lekker gegrilde zalm, dorade of kandratiki.

En toetjes hebben ze ook:

Soms maken ze ijs van gestoofde mopé (tropische vrucht van de pruikenboomfamilie – wie kent ze niet?!) vertelde de kok.

Sommige knappe Feyenoordspelers komen regelmatig een bordje doen bij Westpoint. Dus mocht je daar warm voor draaien…neem je verrekijker mee, verstop je in die peperplant op de bar en staar met open mond terwijl je je moksi alesi eet.

Café Westpoint

  • Watergeusstraat 207, 3025 HR Rotterdam
  • Telefoonnummer 010-4765366
  • Open: di t/m za van 15:00u – 22:00u
  • Facebook | Instagram
  • Bel om te checken wat er op het menu staat die dag (of check het hier) en of er nog genoeg is!

 

TAGS
RELATED POSTS
2 Comments
  1. Beantwoorden

    Marjolein

    24 maart 2017

    Het is 8:00 uur ’s ochtends en ik heb nu trek in pikante makreel en moksi alesi. :-))

    • Beantwoorden

      jonnekedezeeuw

      24 maart 2017

      hahaha 🙂 en? heb je inmiddels een bordje op?

LEAVE A COMMENT

Jonneke
Amsterdam, The Netherlands

Mooncake is door een vakjury verkozen tot Foodblogger vh jaar! Ontdekt dé verborgen pareltjes op het gebied van (street)food in Nederland & verder weg én deelt recepten + ander eetbaar vermaak. Met een knipoog naar het Midden-Oosten.

Follow