Webshop

Mooncake – Foodiebag

Mooncake’s foodiebag is een goedgevulde tas met bijzondere Mooncake-waardige producten van kleine, lokale ondernemers uit Amsterdam die het zwaar hebben in deze tijd.

Wil je iemand verrassen? Beterschap wensen? En er aan bijdragen dat deze kleine, bijzondere Mooncake-ondernemers na het coronatijdperk weer open kunnen gaan?

Bestel dan nu Mooncake’s foodiebag!

Mooncake – Het bakboek

Van bolo di pistacho tot medovik & fantacake


Culinair recensente Hiske Versprille over Mooncake – Het bakboek:

‘Ik word zó extreem vrolijk van dit boek. Jonneke is ongekend nieuwsgierig en gulzig in de beste zin van het woord, heeft een goede smaak en een fijne, lossige pen en brengt ons (met haar blog en dit boek) altijd op plekken die zich eigenlijk onder onze neus bevinden naar toch net buiten ons blikveld vallen. Leuk ook dat het een zeer Nederlands boek is: Er staan dus niet alleen Marokkaanse koekjes, maar ook de resultaten van decadente underground bakwedstrijden en over-the-top hersenspinsels als de fantacake en de ferrero-rochertaart. Een vrolijke, hongerig makende ode aan het knetterdiverse Nederlandse baklandschap. ‘Je weet dat de cake goed gelukt is als ie een beetje uit elkaar valt en het hee huis onder de kruimels ligt’.


Lees hier wat Hassnae Bouazza van NRC over mijn boek schreef.


Meer over het boek

Voor dit boek reisde Jonneke de Zeeuw alias Mooncake dwars door ons land en kroop ze diep in de ovens van Nederlandse huishoudens. Daar vond ze ruim 50 ongekende taarten, cakes en koeken van eigen bodem die laten zien hoe onze bakcultuur er vandaag de dag uitziet. Nederland kent al heel lang een uitgebreide bakcultuur die vroeger per stad of zelfs dorp verschilde. Door de komst van mensen uit de hele wereld is de lijst van verschillende soorten baksels explosief gegroeid. Van bolo di cashupete tot kunafeh en medovik – we hebben het allemaal in huis en met dit boek gaan we dat vieren.

Misschien vind je dit ook leuk…