ONTVANG DE GRATIS NIEUWSBRIEF

Restaurants

World of Food Amsterdam

By Mooncake

In deze onvervalste foodhal in de Amsterdamse Bijlmer eet je Congolees, Indiaas, Antilliaans, Dominicaans, Syrisch, Peruaans, Mexicaans, Surinaams...

Tja, onze Foodhallen. Ik vind het wat. In Spanje en Thailand heb ik echte rauwe hallen en markten met smakelijke stapels voedsel gezien. Plekken waar op een door- en doorleefde manier gesmakt en gesmuld wordt; er wordt daar met volle teugen genoten van eten en dus het leven en het trekt mensen uit alle lagen van de bevolking aan. Met de Foodhallen in Amsterdam-West en de Markthal in Rotterdam heb ik niet zoveel. Het is allemaal óf te gelikt óf te hip óf te duur en ik krijg niet het idee dat die hallen voor iedereen zijn. Bovendien doen ze me qua sfeer teveel denken aan een vinexwijk. Terwijl eten juist kan verbinden hebben de initiatiefnemers van de foodhallen in Rotterdam en Amsterdam iets neergezet waar maar een klein deel van de bevolking wat aan heeft; mensen die goed geld verdienen en zich aangesproken voelen door de hippe foodcultuur die overal om zich heen grijpt. Dat is niet erg die hippe foodcultuur maar gewoon niet voor iedereen.

Als een kind zo blij was ik, toen ik las dat er in de Bijlmer een foodcourt geopend zou worden. World of Food bestaat uit ca. 28 verschillende kraampjes met o.a. Ghanees, Pakistaans, Armeens, Liberiaans (say what?!) en Indiaas eten. Ik ben er inmiddels geweest en ben niet teleurgesteld. De studenten die tegenover de oude parkeergarage wonen waar het foodcourt in is gevestigd mogen in hun handen knijpen én klappen (hoeft niet tegelijk) dat ze dit tegenover zich hebben. Van buiten ziet het er best troosteloos uit, I must say, en niet in de minste plaats omdat het gebouw gedeeld wordt met een McDonalds. Best ernstig is dat maar het overheerlijke eten maakt alles goed en doet je McDonalds en zijn enge clown gauw vergeten. Bij World of Food hebben ze geen clown nodig om je op te vrolijken, dat doet het eten daar voor ze.

Laat je e-mail achter en ik stuur je fenomenale foodupdates

  We won't send you spam. Unsubscribe at any time.

  Ik ben begonnen met een paar hapjes van een Indiaas tentje. Ik denk dat ik daar zo ongeveer de lekkerste samosa’s ooit at in mijn kleine, bescheiden leven. Het geheim van gefrituurde happen zit ‘m o.a. in het vet. Als dat niet heet genoeg is, wordt zo’n snack ervan doordrenkt en heb je bij iedere hap het idee dat je steeds opnieuw een laag Miss Sporty lipgloss opgesmeerd krijgt. En dat is niet wat weldenkende mensen willen. Zoals je hieronder ziet was deze samosa heerlijk krokant en niet te vettig. Bovendien was ie briljant gekruid.

  DSC01690.jpg

  We kregen er een fris muntsausje bij, perfect met zo’n kruidig ding. Ook bestelden we een wrap met Indiase kip. Malse kip, verse wrap, knapperige rode kool; deze wikkel was de moeite waard!

  DSC01686

  We liepen verder en bestelden een linzensoep en proefden een dumpling bij Ararat, een kraampje met Armeens eten gerund door een lieve moeder en dochter. De dumpling was gevuld met lamsvlees wat je echt proefde (ook weleens fijn) en werd geserveerd met een kruidig yogurtsausje.

  DSC01708DSC01706

  We bestelden nog een rotirol en konden er toen helaas niets meer bij hebben. Ik denk dat ik meerdere blogposts in etappes moet gaan schrijven over de Wondere Wereld van World of Foods. Ik zag nl. nog Liberiaans eten de revue passeren waar ik wel benieuwd naar ben:

  DSC01739DSC01740

  Verder zag ik Surinaams, Antilliaans-Chinees en Afrikaans (veel vis en yam (zoete aardappel)). Kijk hier deze versgemaakte bara’s:

  DSC01703

  Oja en een Egyptisch/Midden-Oosters tentje genaamd Zenzen:

  DSC01699

  Check even deze falafel:

  DSC01737

  Dat dus.

  Dat was het voor nu. Ik hoop dat je honger hebt gekregen en jezelf eens goed gaat verwennen daar. Nog even een TIP: als je hier ’s avonds/begin van de avond naar toe gaat is het ’t gezelligst. Dan is het wat drukker en zijn de meeste tentjes open (sommigen zijn overdag nog dicht).

  Update sep 2019: de ondernemers bij World of Food wisselen regelmatig; zo groeien sommigen door naar een eigen restaurant. Check hun FB-pagina voor updates.

  Met het ov: metro 53 ri Gaasperplas, halte Venserpolder, daarna nog even wat lopen.

  Met de auto: ring A10 of A9 via de Gooiseweg. Neem de afslag ‘D-buurt´ en rijd vervolgens, via de Daalwijkdreef, direct het World of Food op. Parkeren is op eigen terrein en gratis.

  Laat je e-mail achter en ik stuur je fenomenale foodupdates

   We won't send you spam. Unsubscribe at any time.

   Wat eet je hier?

   Congolees. Heel zeldzaam in dit land. Maar ook: de beste ceviche van Amsterdam, lekkere snacks van The Queen of Johnny cakes, Thais, Pakistaans, Dominicaans, Mexicaanse tamales en hele lekkere paella.

   Bijzonderheden

   World of Food deelt het gebouw met de McDonalds. Alleen hebben zij geen clown nodig om je op te vrolijken, dat doet het eten voor ze.

   Afhalen en bezorgen

   Afhalen

   Overige informatie

   Alcohol: Ja
   Halal: Ja
   Kosjer: Ja
   Vegetarisch: Ja
   Vegan: Ja