ONTVANG DE GRATIS NIEUWSBRIEF

Restaurants

Nepalese momo’s bij de momo bar in Amstelveen (inmiddels Hoofddorp)

By Mooncake

Bij de Momo bar in Amstelveen eet je Nepalese momo's, samosa, gobi manchurian en Tibetaanse en Indiaas streetfood.

Update aug ’23: de momobar is weg uit Amstelveen en heeft een vaste plek in Hoofddorp gekregen, zie adresgegevens!

Als je over Amstelveen begint in Amsterdam doen veel mensen een beetje lacherig. Het is er suf, het is voor de rijken, wie wil daar nou wonen enzovoort. Maar wat veel mensen over het hoofd zien is dat je in Amstelveen, dankzij de expats die er wonen en werken heel erg goed kan eten én boodschappen kan doen. Koreaans, Japans, Chinees, Argentijns en Indiaas.

De afgelopen tijd ben ik veel in Amstelveen geweest, puur en alleen om te eten, en ik sluit dan ook niet uit dat ik binnenkort met een lijstje kom met niet te missen plekken. Om te beginnen deel ik deze grappige kar met jullie waar je een stop maakt om fijn te snacken.

De momo bar van Amstelveen

Amstelveen heeft namelijk een eigen momo bar in de vorm van een wagen, moederziel alleen op een pleintje met een Domino’s pizza locatie. Maak een stop bij de Momo bar van Omit en geef jezelf een opkikker met een bordje vegetarische Nepalese momo’s (of die met kip) en andere snacks.

Laat je e-mail achter en ik stuur je fenomenale foodupdates

  We won't send you spam. Unsubscribe at any time.

  Nepalees, Tibetaans en Indiaas

  Bij Omit’s kraam is het een komen en gaan van Indiase expatfamilies en andere buurtbewoners. Ze halen er naast gestoomde en gefrituurde momo’s ook andere snacks zoals samosa’s en paneer pakora maar ook gerechten zoals gobi manchurian (een onweerstaanbaar Indiaas-Chinees gerecht met bloemkool). Omit heeft Afghaanse roots en kookt naast Nepalees, ook Indiaas en Tibetaans eten. 

  Ik bestelde een mix van dingen en at ze op:

  Momo_bar_Amstelveen_mooncake.nl

  Vegetarische momo’s en een variant met kip en dan gestoomde én gefrituurde exemplaren. Geserveerd op papieren bordjes die doen denken aan de verjaardag van een oom of tante. Rechts op de foto: lekkere chicken tandoori.

  Update aug ’23: de momobar is weg uit Amstelveen en heeft een vaste plek in Hoofddorp gekregen, zie adresgegevens!

  Kijk, een momo met inhoud, geen flauwe toestanden:

  Nepalese_momo's_amstelveen_mooncake.nl

  En, ik proefde de samosa…

  Nepalese_momo's_momobar_Amstelveen_mooncake.nl

  De wrap met chicken tikka en de egg rol schijnen ook de moeite waard te zijn maar die heb ik nog niet gegeten. Blus de boel met een bekertje mango lassi en je bent klaar om verder Amstelveen in te gaan voor een food trip van formaat.

  Heb je genoten van dit artikel? Word lid van de allerlekkerste nieuwsbrief die er ishet Mooncake Journaal . En steun kleine, bijzondere ondernemers én mijn missie om mensen te verbinden en thuis te laten voelen door middel van eten. 

  Momo_bar_amstelveen_mooncake.nl.1

  Laat je e-mail achter en ik stuur je fenomenale foodupdates

   We won't send you spam. Unsubscribe at any time.

   Wat eet je hier?

   Momo's en gobi manchurian! Met een mango lassi

   Bijzonderheden

   Momo's in een kar op een plein in Amstelveen is best bijzonder. Het is er een komen en gaan van Indiase expats + buurtbewoners.

   Afhalen en bezorgen

   Afhalen

   Overige informatie

   Alcohol: Nee
   Halal: Ja
   Kosjer: Ja
   Vegetarisch: Ja
   Vegan: Ja