Restaurants

In de ban van de bakso: hier eet je Indonesische soep met ballen

By Mooncake

Deze fijne toko in Den Haag is een bedevaartsoord voor eenieder die in de ban is van bakso, Indonesische soep met mie en gehaktballen.

Bij deze toko stapte ik binnen op zo’n dag dat het nooit meer op leek te houden met regenen. Het was de beste plek waar ik binnen had kunnen stappen want ze maken hier fantastisch Indonesisch eten waaronder dampende kommen troostsoep.

Bedevaartsoord voor bakso

Dit eethuis is een bedevaartsoord voor eenieder die in de ban is van bakso. Bakso is de naam van de Indonesische gehaktbal die je hieronder op de foto ziet maar de term wordt ook gebruikt om de soep (mie bakso) mee aan te duiden.

de_beste_bakso_soep_den_haag_mooncake.nl.1

Bij Toko Nusantara in Den Haag vind je ze in diverse verschijningsvormen. De beranak bevat een bakso zo groot als een skippybal en beslaat bijna de hele kom. In die enorme bal zitten nog meer kleine balletjes. Bakso pedas aka lava meatball (pittig) en bakso keju (met kaas) bijvoorbeeld. De bakso soepen zijn hier allemaal geweldig en geven precies het warme troostrijke gevoel dat we allemaal weleens kunnen gebruiken. Gevuld met mie dicht deze soep innerlijke gaten waarvan je niet wist dat je ze had. 

Tools om de boel verder mee op te leuken:

Toko_nusantara_bakso_soep_den_haag_mooncake.nl

Panada met tonijn en bakwam

Ook de andere gerechten zijn hier de moeite waard. De panada met tonijn is heerlijk zacht en luchtig, als een hap van een vers opgeschud kussen. Maar dan zonder het ganzendons tussen je tanden.

de_beste_bakso_soep_den_haag_mooncake.nl

Of ga voor de smeuïge bakwam. Groenten die verstrengeld liggen in een web van krokant, vers gebakken deeg.

Toko_nusantara_bakso_soep_den_haag_mooncake.nl.

Nog een cendol met durian erbij en je hebt weinig meer te wensen. Als je een beginnende Indonesische eter bent begin je hier wel in de eredivisie. Wat hierna komt is niet per se slecht maar valt vaak wel een beetje tegen. 

Maak ook vooral een rondje door het winkelgedeelte. Voor speciale sambal, ongebakken blokjes krupuk kulit mentah (runderhuidkroepoek) en instant kopi soesoe. 

Toko_nusantara_bakso_soep_den_haag_mooncake.nl.2

Laat je e-mail achter en ik stuur je fenomenale foodupdates

  We won't send you spam. Unsubscribe at any time.

  Toko_nusantara_bakso_soep_den_haag_mooncake.nl.1

  Wat eet je hier?

  Bakso in allerlei verschijningsvormen en lekkere snacks.

  Bijzonderheden

  Een fijn eethuisje met erg goeie snacks en veel verschillende soorten mie bakso. De beranak is zo groot als een skippybal.

  Afhalen en bezorgen

  Afhalen

  Overige informatie

  Alcohol: Nee
  Halal: Ja
  Kosjer: Nee
  Vegetarisch: Ja
  Vegan: Nee