ONTVANG DE GRATIS NIEUWSBRIEF

Restaurants

Dit zijn de 5 lekkerste (verborgen) parels in de Javastraat in Amsterdam-Oost

By Mooncake

Speciaal voor jullie heb ik een top 5 gemaakt met niet te missen eetadresjes in mijn favoriete, culinaire straat in Amsterdam-Oost. Van falafel tot...

Zo naar het einde van ‘t jaar toe leek het me leuk jullie te voorzien van een lijstje met niet te missen eetadresjes in mijn favoriete, culinaire straat. In deze post heb ik de 5 leukste eet- en afhaaltentjes in de Javastraat in Amsterdam-Oost voor jullie op een rij gezet.

Komt ie:

Koksmuts Çinar

kebab_mooncake

Bij Koksmuts neem je plaats rondom de ocakbaşi – een langwerpige grill en geniet je van heel erg goed gemarineerd en zacht vlees, bereid door een man die een slagersachtergrond heeft en precies weet wat ie doet. Een linzensoep erbij en een paar frisse, smaakvolle salades. Vegetariërs komen ook aan hun trekken. De auberginesalade met yoghurt roep ik uit tot de beste mezze van het jaar. Je kan ook gewoon aan tafel i.p.v. aan de grill eten als je warmbloedig bent en bij mooi weer hebben ze een leuk terrasje waar je heerlijk mensen kan kijken :-). Hier lees en zie je alles wat je moet weten.

Laat je e-mail achter en ik stuur je fenomenale foodupdates

  We won't send you spam. Unsubscribe at any time.

  Nour restaurant (Nur Kabab)

  restaurant_nour__amsterdam_mooncake

  Dit restaurant is drie maanden geleden heropend – een Irakese hub waar ook Hollandse babyboomers, Marokkanen en Turken zich te buiten gaan aan troostrijke hummus, tabouleh, falafel, lamskebab maar ook biryani, fasulia en bamia. Ik zeg niet wat dat is en je mag het ook niet googlen. Ga er gewoon heen en eet het op!! Klik hier voor de details.

  Madame Jeannette 

  madame_jeanette_javastraat_mooncake

  Veruit de knapperigste bara van het jaar, heerlijke verse saotosoepen, hele goeie marinade voor de kip en bijzondere (in de goede zin van het woord) loempia’s met fabelachtige sambal. Ook haal je er kakastong, brong brong en maizenakoekjes. Oh en ook nog leuke drankjes! Afhalen of daar opeten. Een uitgebreid verslag lees je hier.

  Update: helaas is Madame Jeanette permanent gesloten.

  El Pescado vishandel

  elpescado_mooncake

  Stukje Essaouira in de Javastraat. Heerlijke visschotels haal je daar af, de vis is vers en van hele goeie kwaliteit en verder haal je er paella, vissoep en tortilla. Lees deze post, haal zo’n schotel af op een luie zondagmiddag en droom even dat je in Marokko bent.

  Laat je e-mail achter en ik stuur je fenomenale foodupdates

   We won't send you spam. Unsubscribe at any time.

   Tigris & Eufraat – de falafelbar

   falafel_mooncake

   Sowieso een fantastische supermarkt waar je je hart op kan halen als je van het Midden-Oosten houdt. En dan hebben ze ook nog een falafelbar waar ze ook verse hummus verkopen en dergelijke. Ik moet wel zeggen dat er nogal vaak van falafelman gewisseld wordt. Er begon ooit een jongen (zie foto) die toen vervangen werd door een Syrische millenial. Die laatste creëerde daar een Syrische hub die z’n weerga niet kende en waar je voor een appel en een ei falafel maar ook Syrische shoarma en Irakese batata chap kan krijgen. Klik hier voor een uitgebreid verslag.

   Laat je e-mail achter en ik stuur je fenomenale foodupdates

    We won't send you spam. Unsubscribe at any time.

    Wat eet je hier?

    Falafel, batata chap, gebakken vis, Irakese kebab, Turkse mezzes enz.

    Bijzonderheden

    Zoveel lekkers en bijzonders in één straat is zeldzaam.

    Afhalen en bezorgen

    Afhalen

    Overige informatie

    Alcohol: Ja
    Halal: Ja
    Kosjer: Ja
    Vegetarisch: Ja
    Vegan: Ja