ONTVANG DE GRATIS NIEUWSBRIEF

Recepten

Recept | Poolse rodzinna drożdżówka: een familie-brioche

By Mooncake

Het recept voor Poolse rodzinna drożdżówka a.k.a. familie-brioche vind je hier. De cake wordt ook wel met Pasen gegeten...

Log in om dit artikel te lezen of maak een wachtwoord aan als je al lid bent.

Inloggen Wachtwoord aanmaken

Ben je nog geen lid?

Join the tribe

Ingrediënten

Voor 12-15 cakejes Deeg

  • 25 g verse gist (of 7 g instant gist)
  • 1 tl + 80 g witte basterdsuiker
  • 1 tl + 250 g (spelt)bloem + extra om te bestuiven
  • 125 g (geiten)melk, op kamertemperatuur
  • snufje zout
  • 1 vanillestokje
  • 2 eieren, op kamertemperatuur
  • 70 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
Crumble
  • 30 g (spelt)bloem
  • 20 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 10 g poedersuiker
  • scheutje amandel-, limoen- of sinaasappelextract
Vulling
  • 200 g vers fruit naar keuze (bijvoorbeeld rood fruit)
  • 100 g witte basterdsuiker of andere (vloeibare) zoetstof
  • 1 el limoensap
Glazuur
  • 50 g poedersuiker
  • 1-2 tl limoensap

Bereidingstijd

45 minuten

Benodigde keukengerei

Keukenthermometer (optioneel), Zeef, Planeetmenger (bijv. Kitchenaid), Theedoek, Bakvorm voor muffins, Bakpapier

Complexiteit

Dit kun jij maar je moet wel toegewijd zijn

Overige informatie

Halal: Ja
Kosjer: Ja
Vegetarisch: Ja
Vegan: Nee