ONTVANG DE GRATIS NIEUWSBRIEF

Recepten

Recept | Poolse rodzinna drożdżówka: een familie-brioche

By Mooncake

Het recept voor Poolse rodzinna drożdżówka a.k.a. familie-brioche vind je hier. De cake wordt ook wel met Pasen gegeten...

Ingrediënten

Voor 12-15 cakejes Deeg

  • 25 g verse gist (of 7 g instant gist)
  • 1 tl + 80 g witte basterdsuiker
  • 1 tl + 250 g (spelt)bloem + extra om te bestuiven
  • 125 g (geiten)melk, op kamertemperatuur
  • snufje zout
  • 1 vanillestokje
  • 2 eieren, op kamertemperatuur
  • 70 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
Crumble
  • 30 g (spelt)bloem
  • 20 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 10 g poedersuiker
  • scheutje amandel-, limoen- of sinaasappelextract
Vulling
  • 200 g vers fruit naar keuze (bijvoorbeeld rood fruit)
  • 100 g witte basterdsuiker of andere (vloeibare) zoetstof
  • 1 el limoensap
Glazuur
  • 50 g poedersuiker
  • 1-2 tl limoensap

Bereidingstijd

45 minuten

Benodigde keukengerei

Keukenthermometer (optioneel), Zeef, Planeetmenger (bijv. Kitchenaid), Theedoek, Bakvorm voor muffins, Bakpapier

Complexiteit

Dit kun jij maar je moet wel toegewijd zijn

Overige informatie

Halal: Ja
Kosjer: Ja
Vegetarisch: Ja
Vegan: Nee