Recepten
Recept | Poolse rodzinna drożdżówka: een familie-brioche
Het recept voor Poolse rodzinna drożdżówka a.k.a. familie-brioche vind je hier. De cake wordt ook wel met Pasen gegeten...
Ingrediënten
Voor 12-15 cakejes Deeg
- 25 g verse gist (of 7 g instant gist)
- 1 tl + 80 g witte basterdsuiker
- 1 tl + 250 g (spelt)bloem + extra om te bestuiven
- 125 g (geiten)melk, op kamertemperatuur
- snufje zout
- 1 vanillestokje
- 2 eieren, op kamertemperatuur
- 70 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 30 g (spelt)bloem
- 20 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 10 g poedersuiker
- scheutje amandel-, limoen- of sinaasappelextract
- 200 g vers fruit naar keuze (bijvoorbeeld rood fruit)
- 100 g witte basterdsuiker of andere (vloeibare) zoetstof
- 1 el limoensap
- 50 g poedersuiker
- 1-2 tl limoensap
Bereidingstijd
45 minuten
Benodigde keukengerei
Keukenthermometer (optioneel), Zeef, Planeetmenger (bijv. Kitchenaid), Theedoek, Bakvorm voor muffins, Bakpapier
Complexiteit
Dit kun jij maar je moet wel toegewijd zijn
Overige informatie
Halal: Ja
Kosjer: Ja
Vegetarisch: Ja
Vegan: Nee