ONTVANG DE GRATIS NIEUWSBRIEF

Recepten

Polentafriet

By Mooncake

Deze frieten draag ik op aan alle mensen op deze aarde die onderschat worden. Ken je dat? Dat iemand in je omgeving ergens mee bezig is en dat jij je schouders daarvoor ophaalde maar dat diegene nu als een trein gaat en helemaal z’n ding gevonden heeft en een Oscar of Nobelprijs gewonnen heeft maar dat jij dat nooit voorzien had? En dat je dan op fb wel gewoon nog van alles liked alsof ‘t de normaalste zaak van de wereld is maar diep van binnen ben je met stomheid geslagen. Of dat je een jongen of meisje tegenkomt van je basisschool die je toen nog net een blik waardig gunde (want pekkige haren en onzuivere huid en ja kinderen zijn nou eenmaal snoeihard) maar die nu uitgebloeid is tot een pracht van een verschijning, shows loopt van Milaan tot Tokyo en een belachelijk exorbitant leven leidt.

Uit de oven

Nou zo voelde ik me ook toen deze frieten uit de oven kwamen. Toen ik die polenta aan het koken was, dacht ik stiekem: dit kan toch nooit wat worden, zo’n bleke pap? Kijk, zo gingen ze de oven in:

polentafriet

Toen ik die foto maakte, dacht ik, hoe krijg ik dit ooit verkocht aan mijn lezers?

Maar moet je nu toch kijken:

DSCN0601

Om mijn verhaal kracht bij te zetten heb ik ook een video gemaakt, zodat jullie kunnen horen hoe knapperig deze dingen waren en niet anders kunnen dan deze frieten vanavond nog maken:

Breng 1L water samen met de polenta, kruiden en wat zout aan de kook en roer regelmatig. Kook de polenta op laag vuur in 15 – 20 minuten. Blijf roeren. Intussen rasp je de parmezaanse kaas. Zet het vuur uit en roer de kaas erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.

Bedek een bakplaat of snijplank met bakpapier en spreid het mengsel hier over uit met een hoogte van ca. 1cm. Laat ‘t afkoelen en zet het 30 minuten in de koelkast zodat het stevig wordt. Hierna kun je de polenta in lange frieten snijden van 1 x 1 cm. Verwarm de oven voor op 200 graden en besprenkel de frieten met olijfolie. Bak ze af in ong. een half uur en strooi er nog wat zout en peper over voor de sier.

Tzatziki erbij is erg lekker of een lik mayonaise. En deze salade trouwens ook.

Enjoy!!!