ONTVANG DE GRATIS NIEUWSBRIEF

Recepten

Mooncake’s hitteplan: deze drankjes lessen je dorst

By Mooncake

Het is heet in dit land. Desalniettemin ben ik geveld door een griep (zomergriep noemen de mensen het (?)) en lig ik binnen weg te kwijnen. Ellende wel. Maar het heeft me er niet van weerhouden een mini-artikel voor jullie in elkaar te draaien met mijn favoriete hitteplan-drankjes op een rij. Komen ze:

Algerijnse citroenlimonade: cherbet el’ limoun

 width=

Cherbet el’ limoun is misschien wel het meest verfrissende drankje dat ik tegenkwam in mijn leven tot nu toe. Wie ook verfrist wil worden klikt hier voor het recept!

Tamarindesap a.k.a. aseer tamirhind

 width=

Dit sap is fris, zurig, zoetig en heeft rozenwater in zich. Voor de mensen die al misselijk worden bij de gedachte aan rozenwater (wie zijn jullie eigenlijk?!): je kan ‘t ook weglaten als het echt niet anders kan. Wist je dat de naam tamarinde van tamar-hind komt ofwel de dadel van de hindoes? Meer weten? Klik hier en klik daar ook voor het recept.

Noomi basra: Irakese whiskey zonder alcohol

 width=

Noomi Basra is Irakese ice tea gemaakt van gedroogde limoenen en het is lekkerrrr. Wordt nog maar weinig gedronken in dit land en daar moet verandering in komen! Dus meine Damen und Herren klik hier en doe je best.

Oh en pssssst….Hier vind je een artikel met daarin wat te eten bij verzengende hitte!

Succes met de hitte. Doe rustig aan hè mensen. Niet te hard fietsen en ook niet in de zon gaan liggen. Gewoon normaal doen, gedraag je als iemand die de zon gewend is dus klap uit die paraplu en ga vooral even slapen ‘s middags.

Ben je (culinair) journalist, blogger of mede-foodie en word je enthousiast van mijn content? Leuk! Wanneer je mijn ontdekkingen wil gebruiken voor een recensie of artikel in de krant, een magazine, website of waar dan ook, dan zou het leuk zijn als ik daar ergens de credits van terugzie. Je mag me ook benaderen via info [at] mooncake.nl zodat ik een bijdrage kan leveren aan de content die je gaat maken.