FunX

16 december 2016

Op 16 december ’16 werd ik geïnterviewd door FunX  over de kersttrends dit jaar.

Nu heb ik niet zoveel met (kerst)trends maar ik besloot toch mee te doen en er mijn eigen draai aan te geven. Dit lukte maar half :-). Hier luister je het mini-interview terug.

Voor de volledigheid lees je hieronder wat meer over kersttrends in een Mooncake-daglicht:

  • Een Nederlands kerstdiner anno 2016 kan alle kanten op. Niet alleen zijn de schappen van onze supermarkten gevuld met eten uit alle windstreken, er wonen hier ook genoeg mensen die niet opgegroeid zijn met kerst en hun eigen invulling aan deze dagen geven. Soms grijpen ze de kerst aan als een excuus om even goed samen te komen en uitgebreid te eten maar dan zonder kerstboom. Het feit dat allang niet iedereen meer kerst viert in dit land heeft ervoor gezorgd dat de supermarkten steeds vaker gewoon open zijn. Erg fijn, die vrijheid om daarin je eigen keuze te maken. Dat je niet per se 3 dagen achter elkaar verplicht binnen zittend & gourmettend door moet brengen omdat je toch geen kant op kan. We kunnen ons eigen plan trekken. I like. 
  • Drank: wat ik een welkome trend zou vinden is dat we ons langzaam maar zeker gaan beseffen dat je echt niet de hele tijd overal alcohol in hoeft te gooien om een leuke (kerst)avond te hebben. Dat is echt nog een ding in onze maatschappij, niet drinken Dan ben je nl. ECHT WEL RAAR! Tenzij je moslim bent. Of zwanger. Dan mag het maar dan hoor je er eigenlijk niet echt bij. Saai ben je dan. Dat is pas raar en dom bovendien! Weet je wat voor hysterische dansavonden, ik beleefd heb zonder alcohol? En de mensen om mij heen maar denken dat ik een pil op had. Nee, high on music heet dat. Bovendien zijn er zoveel lekkere drankjes uit het Midden-Oosten bijv. of India (zoals appel-tahinsap, rose milk, zoete en zoute lassi’s en badham kheer) waar geen alcohol in zit. Daar ga ik in het nieuwe jaar meer aandacht aan besteden op mijn blog. Ik drink wel maar ik ben zo klaar met dat gepush om altijd maar mee te moeten doen en met een uitleg te moeten komen waarom je dit keer geen wijn hoeft. LAAT ME MET RUST, gil ik dan. Je bent pas leuk als je drinkt. Wat een bekrompen dommigheid.
  • We eten weer wat meer groenten en snappen steeds beter dat die niet altijd een slappe bijrol hoeven te krijgen. In het Midden-Oosten doet men sinds jaar en dag niet anders, groenten spelen daar met grote regelmaat hoofdrollen en bij ons sijpelt dat besef langzaam maar zeker binnen.
Tags

1 januari 2017

Mooncake is door een vakjury verkozen tot Foodblogger vh jaar en heeft onlangs haar eerste boek gelanceerd. Ontdekt culinaire verborgen pareltjes in Nederland & verder weg én deelt recepten + ander eetbaar vermaak.