de Volkskrant

27 juli 2018

September 2017 startte mijn culinaire videoserie met de Volkskrant. We zijn inmiddels ca. 2 miljoen views verder (mi gado) en op 26 augustus ’18 schreef ik samen met Nell Westerlaken een artikel over mijn top 8 favorieten uit de videoserie. De online variant van het artikel vind je hier terug.

Zelf was ik niet zo blij met de term uitheems in het artikel omdat de ondernemingen waar ik over publiceer een onderdeel zijn van het culinaire landschap in Nederland, hoe klein soms ook, en ze uitheems noemen zet ze (onbedoeld, dat wel) zoals dat zo vaak gebeurt, in een bepaalde hoek. Bovendien publiceer ik ook over zgn. ‘Hollandse’ zaken. Ook de titel ‘Nieuwe smaken’ begreep ik niet omdat de smaken waar ik over schrijf lang niet voor alle inwoners in Nederland nieuw zijn.

Maar verder is het een smaakvol geheel geworden met leuke illustraties van Merel Corduwener en foto’s van Simon Lenskens…

 

—————-

Wil je meer weten over Therese en haar man Udo die deze week schitterden in de eerste aflevering van m’n zomerserie? Nell Westerlaken schreef een mooi artikel voor de Volkskrant over o.a. Duits-Caribische kerststol, broodjes bakkeljauw en pain patat. Vandaag (26 juli ’18) in de krant maar ook hier online:

https://www.volkskrant.nl/cultuur-media/bij-udo-en-therese-in-zeist-wordt-er-grenzeloos-gekookt-we-eten-zelden-aardappelen-groenten-vlees-~bdbae388/

 

Tags

Mooncake is door een vakjury verkozen tot Foodblogger vh jaar en heeft onlangs haar eerste boek gelanceerd. Ontdekt culinaire verborgen pareltjes in Nederland & verder weg én deelt recepten + ander eetbaar vermaak.