ONTVANG DE GRATIS NIEUWSBRIEF

Editorial

Te gast in de podcast Het Portret door Pakhuis de Zwijger

By Mooncake

Ik was te gast in de podcast Het Portret door Pakhuis de Zwijger. Over het ontstaan van Mooncake, eten waar ik voor applaudisseer en...

Onlangs was ik te gast in de podcast Het Portret door Pakhuis de Zwijger. Annick van Rinsum interviewde mij over het ontstaan van Mooncake, eten waar ik voor applaudisseer en mijn ontmoeting met NBA basketbalsensatie Dennis Rodman.

dennis-rodman-podcast-het-portret-jonneke-de-zeeuw-mooncake.nl

Je luistert de podcast hier terug:

Over deze aflevering

Op haar 17e zag Jonneke een maancake liggen in een vitrine op de Zeedijk in Amsterdam. Ze was heel nieuwsgierig naar wat het was, maar te verlegen om naar binnen te gaan en het te kopen. Inmiddels is dat allang verleden tijd. Onder de naam Mooncake is ze een heuse serial eater en food pimp geworden. Ze loopt overal naar binnen en eet alles op. Als geen ander laat ze daarmee zien hoe het culinaire landschap in Nederland er daadwerkelijk uitziet. En dat landschap ziet er erg goed uit. Sterker nog, we zijn nog nooit op een punt geweest dat we hier zoveel lekkere dingen tegelijk konden proeven. Met Mooncake heeft ze bordenvol goede tips, maar in ieder geval dit: maak van dat gegeven maar eens goed gebruik.