Editorial

Mooncake in de media

By Mooncake

24/09/2017

Open informatie

delicious. magazine

In mei 2018 verscheen Mooncake met 4 Aziatische eettips in delicious. magazine.

 width=

JAN Magazine

Op 14 maart 2018 verscheen er een artikel op de website van JAN Magazine waar ik drie lekkere Marokkaanse tentjes tipte:

https://www.jan-magazine.nl/hotspots/amsterdam/artikel/marokkaans-restaurant-amsterdam

 

BNR Nieuwsradio 

11 december 2017 was ik te gast bij BNR Nieuwsradio in het kader van de Michelinsterren-uitreiking die dag. Over die ‘andere restaurants’ en hoe ik ze uitkies. Terugluisteren doe je via deze link.

ELLE Eten

20 september 2017 tipte ELLE Eten mijn foodtourtje in een online artikel dat je hier vindt

Metro bijlage 

Op 12 mei 2017 verscheen er een kort interview met mij over de culinaire zomertrends van 2017 in de Metro. Ook deelde ik het recept voor een overheerlijke avocadoshake die ik in Essaouira dronk. Klik hier voor het online artikel.

 width=

BNR Nieuwsradio – 2 mei ’17

BNR Nieuwsradio benaderde mij om mee te doen aan een Thuisbezorgd-test tijdens de uitzending van Spitsuur. We bestelden drie maaltijden, gezond, culinair en een vette hap. Klik hier om te horen wat Thomas en ik wilde bestellen en beluister ook Het Eindoordeel over Thuisbezorgd, kip in aardbeiensaus, een ordinaire pizza en de falafel van SLA…

Metro

Op 17 februari ’17 verscheen mijn Mooncake-verhaal + één van mijn favoriete recepten in de landelijke uitgave van de Metro. Klik op de link of lees hieronder:

jonneke_mooncake_metro

Mzine

In februari ’17 verscheen er een kort interview + foto in Mzine over Mooncake in 2017. Check hier de digitale versie.

mooncake_mzine

Props

In januari ’17 verscheen er een uitgebreid interview door Britte Drenth met mij – voor wie wil weten hoe ik in deze overvloed aan eten, terecht ben gekomen…

Foto credits: Erik Smits

//www.props.fhj.nl/lifestyle/food/holy-shit-aan-leuk-vind/

 

mooncake_vice_munchies

Munchies

Op 19 januari ’17 verscheen op de website van Munchies (de foodtak van Vice), dit artikel:

https://munchies.vice.com/nl/articles/op-deze-plekken-in-amsterdam-kun-je-tot-diep-in-de-nacht-heerlijk-dineren

waarin ik aan het woord gelaten werd over restaurant SEMAI waar ik eerder een blogpost over schreef. Eén van de leukste ontdekkingen die ik in 2016 deed.

 

 

funx_mooncake

FunX 

Op 16 december ’16 werd ik geïnterviewd door FunX  over de kersttrends dit jaar.

Nu heb ik niet zoveel met (kerst)trends maar ik besloot toch mee te doen en er mijn eigen draai aan te geven. Dit lukte maar half :-). Hier luister je het mini-interview terug.

Voor de volledigheid lees je hieronder wat meer over kersttrends in een Mooncake-daglicht:

  • Een Nederlands kerstdiner anno 2016 kan alle kanten op. Niet alleen zijn de schappen van onze supermarkten gevuld met eten uit alle windstreken, er wonen hier ook genoeg mensen die niet opgegroeid zijn met kerst en hun eigen invulling aan deze dagen geven. Soms grijpen ze de kerst aan als een excuus om even goed samen te komen en uitgebreid te eten maar dan zonder kerstboom. Het feit dat allang niet iedereen meer kerst viert in dit land heeft ervoor gezorgd dat de supermarkten steeds vaker gewoon open zijn. Erg fijn, die vrijheid om daarin je eigen keuze te maken. Dat je niet per se 3 dagen achter elkaar verplicht binnen zittend & gourmettend door moet brengen omdat je toch geen kant op kan. We kunnen ons eigen plan trekken. I like. 
  • Drank: wat ik een welkome trend zou vinden is dat we ons langzaam maar zeker gaan beseffen dat je echt niet de hele tijd overal alcohol in hoeft te gooien om een leuke (kerst)avond te hebben. Dat is echt nog een ding in onze maatschappij, niet drinken Dan ben je nl. ECHT WEL RAAR! Tenzij je moslim bent. Of zwanger. Dan mag het maar dan hoor je er eigenlijk niet echt bij. Saai ben je dan. Dat is pas raar en dom bovendien! Weet je wat voor hysterische dansavonden, ik beleefd heb zonder alcohol? En de mensen om mij heen maar denken dat ik een pil op had. Nee, high on music heet dat. Bovendien zijn er zoveel lekkere drankjes uit het Midden-Oosten bijv. of India (zoals appel-tahinsap, rose milk, zoete en zoute lassi’s en badham kheer) waar geen alcohol in zit. Daar ga ik in het nieuwe jaar meer aandacht aan besteden op mijn blog. Ik drink wel maar ik ben zo klaar met dat gepush om altijd maar mee te moeten doen en met een uitleg te moeten komen waarom je dit keer geen wijn hoeft. LAAT ME MET RUST, gil ik dan. Je bent pas leuk als je drinkt. Wat een bekrompen dommigheid.
  • We eten weer wat meer groenten en snappen steeds beter dat die niet altijd een slappe bijrol hoeven te krijgen. In het Midden-Oosten doet men sinds jaar en dag niet anders, groenten spelen daar met grote regelmaat hoofdrollen en bij ons sijpelt dat besef langzaam maar zeker binnen.

BNR Nieuwsradio 

Op 11 november ’16 was ik te horen op BNR Nieuwsradio waar ik geïnterviewd werd door Roelof Hemmen. Je kunt de uitzending hier terugluisteren. Start bij 5:30min als je alleen dat wil horen :-).

BNR_Nieuwsradio_jonneke_mooncake

bnr_nieuwsradio_jonneke_mooncake

Volkskrant Magazine

Op 29 oktober verscheen er een interview met foto over Mooncake in Volkskrant Magazine.

jonneke_mooncake_volkskrant

De foto is gemaakt door Erik Smits en Monique Bröring en het interview werd afgenomen door Anne van Blijderveen.

Jonneke_Volkskrant_mooncake