ONTVANG DE GRATIS NIEUWSBRIEF

Editorial

Deze 10 verrukkelijke dingen moet je gegeten hebben voor je deze planeet weer verlaat!

By Mooncake

Het is 05:30u en ik ben alweer springlevend! #jetlaggin’

Maleisië  was een fantastisch avontuur en wat at ik daar geweldig. Binnenkort vind je mijn leukste ontdekkingen op Da Blog. Om jullie tot die tijd te entertainen, volgt hieronder een lijstje met eveneens een hoop verrukkelijks.

In willekeurige volgorde zijn dit de eetbare dingen die op dit moment dagdagelijks door mijn hoofd spoken…! Hunkering, verlangen, alles. Ja, ja, ik heb het er maar druk mee. Klik op het woord en op magische wijze verschijnen de plekken waar je al dit heerlijks kan eten…Daar gaan we!

Masala dosa – een mega pannenkoek, luchtig als een doorzichtig wolkje op een mooie zomerdag en krokant van buiten met allerhande lekkere sausjes aan de zijkant. Een lekker ding.

 width=

Sabich – één zo’n envelop en ik ben klaar voor de rest van de dag. Met zhoug, amba, peterselie, tahina, aubergine, kikkererwten…Smullen, smullen. Dit is goud in een pita:

 width=

Deze goedgevulde bakso soep  – met een fijne bouillon, stevige ballen, knapperige pangsit en tahu. De ballen geserveerd als eetbare pacmans, zodat ze makkelijk te ‘snijden’ zijn met je lepel. Comfort food op z’n best:

 width=

Fesendjoen – Iran’s antwoord op saté saus o.b.v. granaatappelmelasse en walnoten en met malse kippendijen:

 width=

Pierogi – Poolse dumplings gevuld met bijv. schapenkaas en als je geluk hebt krokant gebakken in een beetje boter en dan met knapperige spekjes eroverheen. Wie voert me af?

 width=

Syrische shawarma – urenlang gemarineerd in kaneel, koriander enz. enz. geroosterd tegen vuur aan. En dan afgetopt met een beetje toum…:

 width=

Samosa chaat met een bekertje masala chai. Met tamarindechutney, muntsausje. Lovely. Elke hap is een smaakexplosie en je kan hier uren op door:

 width=

Deze gouden, zanderige kokoskoekjes met een verrassing van pure chocolade aan de binnenkant.  Al dan niet i.c.m. met een kommetje muhallabiah met geroosterde amandelen, kaneel en een paar druppels rozenwater…

 width=

Laksa – een superlieve currysoep die je overal doorheen sleept. Goed gevuld met ei, noodles, knapperige taugé, gefrituurd brood, kip, rijststicks en grote stukken tofu puffs (gefrituurde blokjes tofu) volgezogen met de smaakvolle kokoscurrysoep.

 width=

En tenslotte: de Algerijnse sardines boulettes van Nadia. Je kijkt hier hoe je ze, ongeveer, maakt.

Laat het jullie smaken!!!