Editorial

☆ The best of Mooncake 2018 ☆

Open informatie

Mijn god jongens en meisjes en genderneutralen wat een jaar was dit. In allerlei opzichten maar ook zeker voor mij persoonlijk. Het leek wel alsof januari ca. 9 maanden duurde en de rest van het jaar 3 weken.

Het eerste Mooncake boek

In 2018 maakte en lanceerde ik mijn eerste boek:

 width=

…tijdens een geweldig feest in de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord. Klik hier voor de fantastische foto’s made by Lisa Zilver.

Extra videoserie + TV-optredens bij RTL4 & NPO

Verder deelde ik weer tientallen nieuwe ontdekkingen in artikelen en video’s. En in de zomer maakte ik een videoserie over de Nederlandse eetcultuur waarin ik liet zien wat er vandaag de dag zoal gemaakt wordt in Nederlandse huishoudens. In het najaar had ik mijn allereerste echte televisieoptredens bij de NPO en RTL4. Ik verscheen al eens eerder op de buis bij de publieke omroep wuivend vanaf een carnavalskar in de ijzige kou met niet heel veel meer om het lijf dan een dunne legging en truitje, met blauwe lippen tot gevolg maar dit keer was het echt en ging het over mooncake :-). Nieuwsgierig? Klik hier.

 width=

I wanna thank…

Ik ben bezig met spannende dingen en heb snode plannen voor 2019. Ik hoop dat ze uitkomen en ik hoop dat jullie nog even bij me blijven om via mooncake.nl mijn avonturen mee te beleven.

Fijn dat jullie er weer waren dit jaar…Ik heb ontzettend van jullie genoten, het is een groot plezier om zoveel culinaire vreugde te delen met allerlei mensen, bekend en onbekend, die net zo geobsedeerd zijn door eten als ik. En ik vind het fantastisch dat ik weer zoveel ontzettend leuke restauranthouders ontmoet heb. Dit land heeft goud in huis maar ziet het niet altijd. In this world of overrated pleasures and underrated treasures we are glad there is you! (schreef Oscar Wilde ooit en nu schreef mooncake het dus ook).  Ik dacht altijd dat ik voor hartverwarmende contacten naar landen hier ver vandaan moest maar dat is niet meer nodig, zo is gebleken.

Shit ik ben op me verlof

Vanaf eind dec t/m eind januari neem ik vrij. Als je een eigen bedrijf hebt in iets waar je zoveel van houdt en wat je doet is ook nog eens nauw verbonden aan wie je bent kun je door blijven gaan maar dan is het juist ook belangrijk om af en toe alles los te laten en te lanterfanten tot het je gaat vervelen. En dat is precies wat ik van plan ben. Wish me luck.

De Lijst

En dan nu…De Lijst der Lijsten! Dit zijn de plekken die mijn hart en jullie harten compleet en absoluut hebben veroverd in 2018, in willekeurige volgorde:

Chinees streetfood ontbijt

Manoushi uit Libanon

Choppen bij Pauline (kenkey house)

Bhatti Pasal ( artikel / video )

Warung Barokah (artikel | video )

God op een bord in de Warmoesstraat (artikel | video )

Pekingeend + babi pangang zonder dieren  (artikel | video )

Culinair erfgoed bij Schraven ( artikel | video )

Syrische patisserie  (artikel | video )

O’Fa – Creools van Bojo John (artikel | video )

Maleisische ontbijtmarkt (artikel | video )

Het geheim van de thali

Antilliaanse falafel & pastechi  (artikel)

 

Hebben jullie een favoriet? XXX en tot volgend jaar!!!