ONTVANG DE GRATIS NIEUWSBRIEF

Boodschappen

Hier haal je de allerlekkerste Pakistaanse mango’s van Nederland (met video!)

By Mooncake

Pakistaanse mango's zoals anwar ratol zijn superzoet, heel erg zacht en smelten in je mond. In Nederland koop je ze hier.

In aflevering 6 van Mooncake doet boodschappen unboxte ik een doos ultrazoete Pakistaanse mango’s met de naam anwar ratol. Je bekijkt de aflevering op IGTV, klik op de afbeelding hieronder:

Mooncake_doet_boodschappen_pakistaanse_mango_anwar_ratol

Pakistaans mangoseizoen

Van juni tot ongeveer september is het Pakistaans mangoseizoen. Als je ooit een Pakistaanse mango gegeten hebt, weet je dat je nu alles uit je handen moet laten vallen om een doosje te bemachtigen. We leven nu begin juli en dat betekent dat het seizoen bijna op z’n top is. De allerlekkerste mango’s ooit zijn dus nu ongeveer verkrijgbaar. Het doosje in de video bevatte kleine gele mango’s met de naam Anwar ratol. Heel erg zoet en superzacht – deze mango smelt in je mond. Er zijn verschillende technieken om mango te eten maar deze kleine variant kun je een soort van uitzuigen terwijl de schil er grotendeels nog aan zit. Het vruchtvlees rondom de pit is het lekkerst. Kijk maar  😂 :

Pakistaanse_mango_anwar_ratol_mooncake.nl

Er is zelfs een podcast over mango’s gemaakt en hoe ze te eten. Klik op de afbeelding hieronder om te checken:

hoe_eet_je_een_mango_mooncake.nl

Waar koop je Pakistaanse mango’s?

De doos met anwar ratol mango’s kocht ik bij Saeed’s Curryhouse in Amsterdam. Die zijn klein en zoet. Chaunsa mango’s zijn bij hem op dit moment ook verkrijgbaar. Groter maar ook zacht en zoet en heerlijk. Is deze shop uit de richting voor je? Er zijn wel meer toko’s in Nederland die Pakistaanse mango’s verkopen maar wees er snel bij want vaak zijn ze snel door hun voorraad heen.

Laat je e-mail achter en ik stuur je fenomenale foodupdates

  We won't send you spam. Unsubscribe at any time.

  Saeed importeert elk jaar zoveel mango’s dat hij zijn eigen doos mag ontwerpen van de leverancier. De dozen in zijn zaak hebben foto’s van zijn kinderen, neefjes en nichtje:

  Pakistaanse_mango's_Nederland_mooncake.nl

  Overigens heb ik op Alibaba ook verschillende Pakistaanse mango aanbiedingen voorbij zien komen. Het is serious business, mensen rijden ver om voor die dingen.

  Nog een tip: als de mango’s eenmaal zacht en rijp zijn bewaar je ze ‘t beste in de koelkast zodat ze niet te snel overrijp worden. En, mocht je mango overhouden: vries het vruchtvlees dan in en gebruik het later om een verfrissende mango lassi mee te maken!

  De lekkerste mango ter wereld

  De discussie over wat nou de allerlekkerste mango’s ter wereld zijn is nog steeds gaande. Logisch want het schijnt het meest gegeten stuk fruit op aarde te zijn. En je vindt ze niet alleen in Pakistan maar ook in Brazilië, Nigeria, Indonesië, China, Mexico, de Caraïben en India.

  Mango met vlekken & rimpels is nog steeds lekker

  Veel mensen zijn er inmiddels aan gewend dat groenten en fruit er flawless uitzien. In grote supermarkten is dat namelijk meestal zo, al betekent dat niet dat de producten ook de beste smaak hebben. Bij mango’s gaat die vlieger zeker niet op. Hoe vaak heb je wel niet een mango gekocht in een grote supermarkt die te hard was, nooit rijp werd en zuur smaakte? Ik te vaak. Als je bij Saeed mango’s koopt kan het zijn dat ze rimpels hebben of een paar bruine vlekken maar dat doet niets af aan de smaak.

  Waar_koop_je_Pakistaanse_mango_in_Nederland

  Laat je e-mail achter en ik stuur je fenomenale foodupdates

   We won't send you spam. Unsubscribe at any time.

   Overige informatie

   Halal: Ja
   Kosjer: Ja
   Vegetarisch: Ja
   Vegan: Ja