ONTVANG DE GRATIS NIEUWSBRIEF

Boodschappen

Mooncake musthave | De eerste filter cacao ter wereld

By Mooncake

In Antwerpen viel mijn oog op een nieuwe door mij nog niet eerder gedronken drank: filter cacao. Op basis van gemalen cacaobonen

Begin dit jaar was ik even in Antwerpen (ik at o.a. hier heel erg lekker). De stad die van oudsher een sterke en eigen koffiecultuur heeft. Toen ik er woonde was het al heel normaal om naast allerlei koffies drankjes te drinken als warme, opgeklopte melk met Maltesers op de bodem, koffie met gember en witte chocolade en sterke huisgemaakte gemberdrank. En dat in allerlei supergezellige koffiezaken met doorgaans extreem vriendelijk personeel.

Specialty cacao bij Kasette Koffie

Tijdens mijn laatste trip maakten we een stop bij Kasette Koffie. Mijn vriend Eric is sinds een aantal maanden gegrepen door het specialty coffee-virus en dus gaan we allerlei koffiezaken af.

Ik drink nagenoeg geen koffie maar ook ik kwam aan mijn trekken bij Kasette. Sowieso heeft Antwerpen een sterke warme chocolademelk-game: vaak kun je kiezen tussen melk en puur en wordt de mierzoete meuk die hier vaak geschonken wordt je bespaard.

Maar bij Kasette viel mijn oog op een nieuwe door mij nog niet eerder gedronken drank: filter cacao. Een drank op basis van cacaobonen die gezet wordt zoals filterkoffie.

filter-cacao-drank-mooncake.nl kopie

Energie & endorfine van ander cacao

Ik vond ‘m erg lekker en gelaagd qua smaak. En een welkome afwisseling van altijd maar thee drinken als je iets warms wil maar geen koffie drinkt. De drank wordt gemaakt van gemalen cacaobonen dus en enkel licht geroosterd waardoor de originele smaak en allerlei voedingsstoffen bewaard blijven. Het drankje zit vol met theobromine dat een langdurige energiekick schijnt te geven die langer duurt dan bij cafeïne. En door het hoge cacaogehalte wordt de endorfineproductie gestimuleerd :).

filter-cacao-mooncake.nl

De filter cacao ben ik in Nederland nog niet tegen gekomen maar ik ben er inmiddels wel achter wie dit geweldig leuke product maakt: ander cacao. Je checkt hier de verschillende soorten filter cacao. Chocolademelk maken ze ook, dat check je hier. En voor wie helemaal los wil met de endorfines maken ze ook hun eigen chocoladesnacks. De single origin cacaobonen worden transparant gesourcet, de verpakking is recyclebaar en er wordt geproduceerd met schone energie.

ander-cacao-chocolade-pastilles-mooncake.nl