Recepten

Karima’s ontbijtkoekjes met postelein labneh

18 januari 2019
Share

Karima’s ontbijtkoekjes 

Kennen jullie Karima nog? De Levantijnse diva met eigen moestuin met wie ik fatteh maakte afgelopen zomer. De video + het recept vind je hier terug. Haar dochter Sara, ook een fooddiva, deelde het recept van haar moeder’s Irakese ontbijtkoekjes met za’atar die verrukkelijk zijn met hun recept voor postelein labneh dat je hieronder vindt.

Daar gaan we!

Dit heb je nodig:

 • 8 el olijfolie
 • 5 el za’atar
 • 1 tl zout
 • 7 el volle yoghurt
 • een kopje bloem of 14 el
 • kwart zakje bakpoeder (zakje van 16g dus 4 g in totaal)
 • een flinke bol mozzarella (het liefst lekkere en niet van die plastic bollen)
 • optioneel: fijngehakte pijnboompitten of walnoten voor een bite

Zo maak je het: 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Voeg de olijfolie, oregano, het zout, de yoghurt, de bloem en het bakpoeder samen en meng met je hand. Het ‘deeg’ moet niet zo droog worden als koekjesdeeg maar zeker ook niet zo nat als pannenkoekenbeslag.

Snijd de mozzarella in blokjes en voeg toe. Voeg de pijnboompitten of walnoten toe.

Vorm kleine platte bolletjes, iets groter dan een walnoot en duw ze plat op een bakplaat met bakpapier. Bak ze af in ca. 15 minuten, ze moeten goudbruin worden zoals op de foto hierboven.

Dit gerecht is heel erg lekker met een Libanese-Syrische ontbijttafel met zwarte olijven, warm Irakees brood (khubz),  rauwe komkommer, hele basilicumblaadjes, lente-uien om aan te knagen zo uit het vuistje, de postelein labneh hieronder en zwarte thee.

Postelein labneh

Deze labneh is lekker bij een vers platbrood dat dampend uit je oven komt en bij de ontbijtkoekjes hierboven.

Dit heb je nodig:

 • 1/2 liter volle yoghurt
 • 4 tenen knoflook
 • goeie snuf zout
 • bosje postelein
 • sumac
 • verse dille, een klein bosje, een tak of 10 – 15
 • olijfolie om te besprenkelen

Zo maak je het: 

Snijd de knoflook fijn. Zorg dat de postelein droog is en snijd in kleine stukjes. Snijd de dille fijn. Voeg alles toe aan de yoghurt. Voeg zout en sumac toe naar smaak. Besprenkel met olijfolie. Wel lekkere, als het kan.

 

Tags
RELATED POSTS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Mooncake is door een vakjury verkozen tot Foodblogger vh jaar en heeft onlangs haar eerste boek gelanceerd. Ontdekt culinaire verborgen pareltjes in Nederland & verder weg én deelt recepten + ander eetbaar vermaak.

ConvertKit Form