Mexicaans Rotterdam

Gefrituurde sprinkhaan en ander overheerlijk écht Mexicaans eten

16 januari 2019
Share

Damherten, kennen jullie de charmante Liz nog die vanuit haar wolkenkrabber in Rotterdam cochinita pibil maakte voor mijn Nederlandse eetcultuur zomerserie? De video bekijk je hier.

Deze vrouw heeft ook een eigen hoofdstuk in mijn boek en sinds een tijdje ook een restaurant! En daar serveert ze echt Mexicaans eten. Geen Tex Mex maar Real Mex.

In Nederland komen er de afgelopen jaren hier en daar goede Mexicaanse restaurants bij maar tot nog niet zo heel lang geleden moesten we het vooral doen met nachos, rijst, paar bonen erbij, beetje guacamole, burrito met pikante kip (wat dat ook moge betekenen want meestal is die kip helemaal niet zo pikant), dat soort werk.

Bij Liz is het anders. Ze maakt zich hard voor het overbrengen van de authentieke Mexicaanse keuken. Zo serveert ze niet alleen margarita’s maar ook horchata en drankjes van Jamaica flower (hibiscus), tamarindesap en Mexicaanse wijnen.

Toen ik Sabor Sabor bezocht, gaf Liz me de sopa de frijoles – een soep van zwarte bonen met verse kaas, koriander en totopo:

Fris maar wel vullend, een fijn soepje. De knapperige totopo die ik erbij kreeg komt in de smaken naturel, nopal (een cactussoort) en chipotle (gerookte jalapeñopeper):

We moeten het even hebben over de sausjes die je hier linksboven ziet. Onderin in het blauwe bakje is salsa verde met groene tomaten, oranje bakje is met salsa habanero (zo’n klein rond heet pepertje) en ingemaakte rode ui en het gele bakje is een salsa met 2 rode pepers waaronder achiote.

Alle salsa’s waren aan maar de salsa habanero met rode ui is me met name bijgebleven. Ik bleef maar lepelen uit dat bakje. Deze salsa is ook lekker bij de cochinita pibil die ik eerder met Liz maakte, het recept vind je hier.

Wat ik nog meer at zijn quesadillas chapulines en dat zijn…

Kaasdingen dus met….sprinkhanen:

En ik kan zeggen dat die mij zeer zeker niet zijn tegengevallen. Liz voerde me al eens eerder sprinkhanen toen ze nog een pop-up restaurant aan de West-Kruiskade had. Het ding met Liz is dat ze zo charmant en lief een aardig is dat ik nog wel op een stuk boomschors zou kauwen mocht zij mij dat aanreiken.

Dingen als hartjes, levers en hersenen e.d. trek ik totaal niet maar deze pot zou wel op gaan als ie in mijn keuken stond:

Ze zijn lekker krokant en doen denken aan chips en chips is altijd een goed idee.

Kijk, Sabor Sabor zit aan een gezellig pleintje in een woonwijk en binnen is het kneiterknus. En Liz is dus minstens zo gezellig als haar zaak:

Bij Sabor Sabor worden er naast de dingen op de kaart ook steeds bepaalde specialiteiten gemaakt zoals bijv. tamales in de winter. Tamales zijn eigenlijk complete maaltijden in een draagbare verpakking van bananenblad. Ze schijnen ontworpen te zijn in Colombia maar eigenlijk heeft elk land in Zuid- of Centraal-Amerika inmiddels een eigen variant. De tamale bestaat uit gestoomd maisdeeg (de masa) met aan de binnenkant een vulling van bijv. langzaam gegaard vlees, meestal kip of varken.

En wat Liz ook regelmatig doet is speciale avonden / events organiseren waar ook weer allerlei bijzonders aan eten geserveerd wordt. Bijv. romeritos (een stoofgerecht o.b.v. een Mexicaanse groene gbladgroentensoort in mole – een Mexicaanse chilisaus) en nopales rellenos (gevulde cactusbladeren in salsa verde, ja ja!). De cochinita pibil die ik eerder met Liz maakte, staat soms ook op het menu.

        

Sabor Sabor

 • Adrien Mildersstraat 11 A, 3022NG Rotterdam
 • Openingstijden: woe t/m zo van 16:00-21:00u
 • Telefoonnummer: 06-34848336
 • Het eten is halal en er zijn opties voor vegetariërs en veganisten
 • Liz organiseert ook Mexicaanse kookworkshops!

Tags
RELATED POSTS
5 Reacties
 1. Beantwoorden

  Marjolein

  17 januari 2019

  Ooooh! Klinkt heerlijk! Ben dol op de Mexicaanse keuken en altijd op zoek naar the real deal! Want inderdaad, flauwe kip bedekt met zure room en geraspte kaas op een tarwe tortilla, das niet waar we gelukkig van worden!

 2. Beantwoorden

  jonneke

  22 januari 2019

  Ja, Liz is ook heel gezellig en haar eten is lekker! Een retourtje Rotterdam waard!

 3. Beantwoorden

  Heidi

  3 juli 2019

  Oh, blij dat ik deze blogpost nog even gevonden heb. Vooral omdat ik net weer een maand inde VS was hebben mijn tamale (en andere Mex) cravings een toppunt bereikt.

  Ik ga er binnenkort speciaal voor naar Rotterdam. Ga je mee?:)

  • Beantwoorden

   jonneke

   8 juli 2019

   ja, heel graag!! Wanneer ben je van plan te gaan?

 4. Beantwoorden

  Heidi

  18 juli 2019

  Ik mail je ff voor een Sabor Sabor date

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Mooncake is door een vakjury verkozen tot Foodblogger vh jaar en heeft onlangs haar eerste boek gelanceerd. Ontdekt culinaire verborgen pareltjes in Nederland & verder weg én deelt recepten + ander eetbaar vermaak.

ConvertKit Form