Antwerpen de Volkskrant Joods

Mooncake X de Volkskrant: burekas, zalm met amandel en honing & cholent

27 november 2018
Share

Voor mijn Volkskrant videoserie bracht ik een bezoek aan de chassidische Hoffman broers die de sterren van de hemel koken in hun eigen zaak waar de vitrine met Ottolenghi-achtige taferelen meterslang is. Het artikel vind je hier.

Camjo: Tenny Tenzer | Outfit: LENA – The Fashion Library 

Foodvlog: de kunst van het koosjer koken

Veel landen hebben hun stempel gedrukt op de Joodse keuken. Maar België ook? Jazeker. Dat laten de chassidische Hoffmann-broeders in Antwerpen zien in dit filmpje. Ze doen Mooncake NL uit de doeken welke ingrediënten bij de Joodse keuken horen en waar deze oorspronkelijk vandaan komen. En leggen uit waarom respect voor groenten zo belangrijk is.

Geplaatst door de Volkskrant op Maandag 26 november 2018

 

Tags
RELATED POSTS
2 Reacties
 1. Beantwoorden

  elkhalifi

  27 november 2018

  Hii Mattie!

  Leuk filmpje van die Chassidische keuken, heb daar een tijdje geleden gegeten! Mijn tante woonde daar precies achter en had t er altijd over. Keep up the good work!!!

  😉

  • Beantwoorden

   jonneke

   28 november 2018

   Dankjewel!!! Wat leuk dat je het kent!! Ik zou best in die vitrine willen wonen 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Mooncake is door een vakjury verkozen tot Foodblogger vh jaar en heeft onlangs haar eerste boek gelanceerd. Ontdekt culinaire verborgen pareltjes in Nederland & verder weg én deelt recepten + ander eetbaar vermaak.