Amsterdam Amsterdam Boodschappen Streetfood

Goeie Syrische shawarma: nu ook in Amsterdam

5 maart 2018
Share

Vrienden. Even nog gauw een berichtje voor ik op het vliegtuig naar Qatar & Maleisië stap. Het is maandagochtend nu, mijn koffer ligt naast me open en ik eet nog snel een bakje yoghurt terwijl ik dit artikel schrijf. Wie denkt dat ik elke ochtend met shakshuka, manakeesh za’atar of idli en masala chai ontbijt, heeft het – helaas – mis. Veel vaker nog ben ik gewoon keihard aan het grinden.

Vergeten jullie me niet te volgen op Instagram? Dat kan via deze link. Daar gebeurt het eigenlijk wel een soort van heel erg. Ik ga jullie nl. vervelen met stories uit het paradijs!!!

En, om jullie niet zomaar achter te laten met niets, hier in dit lieve land, ga ik iets met jullie delen…

Het Syrische eethuisje in Rotterdam kan je niet ontgaan zijn…De video vind je hier en het artikel hier.

Maar wat doe je als je in Amsterdam woont en ook heel erg veel zin hebt in Syrische shawarma met toum, zoute augurk en vele andere smaken? Pak je dan de IC direct? Ik zou dat niet overdreven vinden maar goed, soms heb je geen tijd of kracht.

En dan hobbel je vanaf nu gewoon naar Tigris & Eufraat aan de Javastraat 20 in Oost. Want. Dit:

Zie je die sappen? Je kon hier al lekkere falafel krijgen en batata chap (lekkerrrrr – lees hier meer) maar nu dus een superlekker  broodje kipshoarma…

Met dit erbij:

Een lik toum (= knoflook + citroen + olie en een beetje zout) :

De wrap is lekker knapperig, die wordt door het vuur van de shawarma grill gehaald en dan belegd met sappige kip shawarma en dan dus zoute augurk erdoor, toum erbij maar ook: citroen. En dat is zo goddelijk!!!

Sowieso is Tigris & Eufraat nog verder opgeknapt sinds een groepje Syrische mannen er met de scepter zwaait en je hebt nu dus een neverending toonbank met allerlei lekkers:

De energie die er hangt op een gemiddelde zaterdag is aanstekelijk. Al die jonge gasten die hun waar staan aan te prijzen en je altijd wel iets laten proeven. Je merkt aan alles dat ze hier zijn om er wat van te maken en er helemaal voor gaan. Fantastisch.

Als dessert of appetizer of tussengerecht hebben ze huisgemaakte Syrische zoetigheden, hieronder zie je halawat el jibn, kaasrolletjes met room aan de binnenkant en pistache:

Hadden we nog niet in de Javastraat…

Maar ook basbousa met heel veel pistache:

Appelflappen maar dan met heel veel laagjes knapperig filodeeg en room en pistache:

Of boordevol walnoten:

En dan is er nog een bakkerij-gedeelte waar de fatayer over de toonbank vliegt. Met spinazie, granaatappel, sumac en citroen, ik love deze:

De dichte moet je ook niet overslaan eigenlijk:

En er is manakeesh za’atar & muhammarah:

En als je daar toch bent, vergeet dan niet de diepvriesafdeling te bezoeken. En neem falafel & batata chap mee voor thuis.

Ok, dit was het. Ik moet gaan. Eet smakelijk en volg me hier.

Tigris & Eufraat, afdeling shawarma

  • Javastraat 20, 1094 HH Amsterdam
  • Open: all day every day van 10:00u – 19:30u, voorlopig is er geen shawarma op maandag.
  • Het eten is halal
Tags
RELATED POSTS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Mooncake is door een vakjury verkozen tot Foodblogger vh jaar en heeft onlangs haar eerste boek gelanceerd. Ontdekt culinaire verborgen pareltjes in Nederland & verder weg én deelt recepten + ander eetbaar vermaak.