Anderen over Mooncake

Anderen over Mooncake

21 december 2016
Share

Mooncake-volger over het juryrapport van de Foodblogger van het Jaar-award:

“Such enormous pride and joy for you Mooncake. The words of the jury ring true – the most worthy winner by a mile, hands down, would have bet my life on it! Not only do we want to go where you’ve been, we want to go with you! Cannot gush enough. Well done. Chapeau. X”


De vakjury die Mooncake unaniem verkoos tot Foodblogger van het Jaar schreef als volgt in het juryrapport:

“Deze foodblogger onderscheidt zich van het – overigens sterke – concurrentieveld door een hoge mate van eigenheid. Ze laat zich uitsluitend leiden door dat waar ze zelf vrolijk en gelukkig van wordt. Ze legt een energie aan de dag die aanstekelijk is. En die soms zelfs aan de brutaliteit grenst. Ze spreekt ons zo nu en dan bestraffend toe. “Soms zijn Amsterdammers wel hard hoor. Iets meer empathie en geduld hier en daar zou ons wel sieren.” De manier waarop onze winnaar haar positieve ervaringen onder woorden brengt is enthousiasmerend. Je wilt eigenlijk meteen naar het eettentje waar ze net over heeft geschreven. Het blog van onze winnaar vinden wij als een cadeautje waar je niets voor terug hoeft te geven. Unaniem is voor ons de winnaar Jonneke de Zeeuw met haar blog Mooncake.” 

Zie ook:

nu.nl | NRC | Linda Nieuws


Hieronder een bericht van de oprichter van De Bazaar Beverwijk (waar ik onlangs een blog over publiceerde), dat me echt geraakt heeft. Bart van Kampen omschrijft precies waar mijn blog uit voortkomt:

“Beste Jonneke, 

Wil je complimenteren voor je blijde Beverwijkse Boodschap van 23 oktober 2016. Ben 36 Jaar terug, pionierend en met veel vallen, met telkens weer opstaan, begonnen met het avontuur de “Zwarte” Markt in Beverwijk. Later geëvolueerd tot Bazaar. Inmiddels met pensioen, is het echt héérlijk te lezen hoe “ons kind” door kenners met een geoefend oog wordt beleefd. Je hebt het grote talent te herkennen wat authentiek, mooi en waardevol is. Je prachtige, warme teksten en de schitterende foto’s zijn heel bijzonder Jonneke! Hartverwarmend mooi! Voor ons ontroerend! De mediterrane culturen van Egyptenaren, Marokkanen en Turken hebben Beverwijk vanaf het begin geïnspireerd en gevormd. Vanaf 1966 waren Tunesië en Marokko onze vaste en favoriete vakantiebestemmingen. Genoten en leerden daar van het anders zien en zijn. Genoten van hun kunst van communiceren en genieten. Van en met elkaar. Deze impulsen hebben ook de kwaliteit van ons leven een boost gegeven. Ná de start van de Zwarte Markt in 1980 vierden wij mét ons jonge gezin van 1983 tot 1988 met onze, nog jonge kinderen, de vakanties in Turkije wat ons een beetje “Turks” maakten. We vonden daar veel lekkers, moois, muziek én vrienden. Later brachten de Afghanen, Irakezen, Chinezen etc. hún speciale kwaliteiten en inbreng. Ons doel voor de Oosterse Markt was dat immigranten zich daar thuis moesten voelen en waar autochtonen “vreemd” gingen. Met de jaren is het voor veel landgenoten met eeuwige heimwee (een chronische jeuk die zich niet laat krabben) naar hun exotische roots een warm stukje” thuishuis om voor een paar uur “de klanken, kleuren, geuren te herinneren met ruiken, proeven, horen, zien, voelen én elkaar ontmoeten. Nogmaals mijn oprechte complimenten voor je warme vakmanschap en het grote geluk dat met velen te delen. Wens je heel veel succes met je prachtige, professionele blog, je vele talenten en jonge leven.”

 

Tags
RELATED POSTS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Mooncake is door een vakjury verkozen tot Foodblogger vh jaar en lanceert 14 okt haar eerst boek! Ontdekt culinaire verborgen pareltjes in Nederland & verder weg én deelt recepten + ander eetbaar vermaak.