De Volkskrant

Mooncake X de Volkskrant zomerserie Nederlandse eetcultuur: cochinita pibil

8 augustus 2018
Share

Afl. 3 alweer van de zomerserie waarin ik laat zien hoe de Nederlandse eetcultuur er vandaag de dag uitziet. Dit keer duik ik de keuken in met de leuke Liz. Zij is Mexicaans, haar man is Spaans en vanuit haar wolkenkrabber in Rotterdam maken we cochinita pibil!

Foodvlog: gemarineerd varkensvlees in bananenbladeren

De Nederlandse eetcultuur bestaat niet? Natuurlijk wel! Alles wat in die Nederlandse keukens gekookt en gegeten wordt, hoort bij onze eetcultuur. Dus ook het gemarineerde varkensvlees verpakt in bananenbladeren uit deze Mexicaanse keuken in Rotterdam. 'Mijn man vroeg me waarom ik een complete koffer met pepers naar Nederland meenam.'

Geplaatst door de Volkskrant op Woensdag 8 augustus 2018

 

 

 

 

Tags
RELATED POSTS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Mooncake is door een vakjury verkozen tot Foodblogger vh jaar! Ontdekt dé verborgen pareltjes op het gebied van (street)food in Nederland & verder weg én deelt recepten + ander eetbaar vermaak. Met een knipoog naar het Midden-Oosten.