De Volkskrant Gaan eten Streetfood Turks Utrecht

Mooncake X de Volkskrant: Mama’s Turkse plattelandskeuken

16 maart 2018
Share

Samen met de Volkskrant maak ik een videoserie over mijn culinaire avonturen. Dit keer: mama’s Turkse plattelandskeuken. Geen döner of Adana kebab maar sarma van spitskool die urenlang zachtjes gekookt is op een bodem van verse munt & gözleme met cacık die zo voor je neus bereid wordt.

Foodvlog: traditionele Turkse plattelandskeuken bij Ana's Kuzin

Niks döner & adana kebab: bij Ana’s Kuzin eet je gerechten uit de traditionele Turkse plattelandskeuken. Dat wilde foodvlogger Mooncake streetfood ook proberen. Tijd voor sarma (gerolde spitskoolbladeren met kruidige rijst in tomatensaus) en gözleme (superzacht deeg, gevuld met pittige spinazie). Schuif je aan?

Geplaatst door de Volkskrant op vrijdag 16 maart 2018

 

Nog meer weten? Het bijbehorende artikel vind je hier.

 

Tags
RELATED POSTS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Mooncake is door een vakjury verkozen tot Foodblogger vh jaar! Ontdekt dé verborgen pareltjes op het gebied van (street)food in Nederland & verder weg én deelt recepten + ander eetbaar vermaak. Met een knipoog naar het Midden-Oosten.